22. Januara 2021.

Japanci demantuju pisanje “Tajmsa”: Igre će se održati kako je planirano

Big Portal

List “Tajms” je prethodno objavio da su organizatori Igara navodno zaključili da će igre biti neomoguće održati zbog pandemije koronavirusa i da je najbolje otkazati ih definitivno.

Prema pisanju britanskog dnevnika, Japan se navodno koncentrisao na to da obezbedi da Tokio bude domaćin najvećeg sportskog događaja u nekom kasnijem terminu, najverovatnije 2032. godine.

Samo koji sat kasnije, oglasio se portparol Vlade Japana, Manubu Sakai, koji je oštro demantovao pisanje “Tajmsa”, koji je citirao neimenovani izvor blizak organizaciji takmičenja.

On je rekao da u izveštaju nema istine.

Jasno demantujemo ovaj izveštaj. Veoma je razočaravajuće videti da jedan list poput Tajmsa razvija priču nalik onoj iz tabloida bez valjanog izvora. Vlada je potpuno posvećena održavanju bezbednih Igara i svi smo ohrabreni tom posvećenošću“, rekao je Sakai.

U prvim reakcijama na pisanje “Tajmsa”, Olimpijski komiteti Australije i SAD su poručili da nastavljaju da se pripremaju za igra po planu.

“Nažalost, moram da se oglasim povodom neosnovanih glasina da će Igre u Tokiju biti otkazane, sve to samo kreira veću nervozu među sportistima. Igre će se održati. Plameć će biti upaljen 23. jula u Tokiju”, rekao je Met Kerol, izvršni direktor OK Australije.

Komiteti SAD i Kanade su na svojim Tviter profilima objavili da nisu dobili bilo kakvu informaciju koja bi sugerisala da se Igre neće održati po planu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare