Japan radi na internacionalnoj mreži za kripto-transakcije - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Japan radi na internacionalnoj mreži za kripto-transakcije

Dok vlade širom svijet pokušavaju da protumače kako bi bilo najbolje da se postave u odnosu na kriptovalute od Bitkoina do facebook Libre, Japan je na korak ili dva ispred njih kada je prihvatanje novih valuta u pitanju.

Dok vlade širom svet pokušavaju da protumače kako bi bilo najbolje da se postave u odnosu na kriptovalute od Bitkoina do facebook Libre, Japan je na korak ili dva ispred njih kada je prihvatanje novih valuta u pitanju.

Naime, Bitkoin je u ovoj zemlji legitimno sredstvo plaćanja još od 2017, te japanske kripto-menjačnice koje su registrovane već rade na tome da osnuju regulatorno telo u regionu, koje će uticati na to da se druge zemlje ne miješaju u ove procese. 

Prema anonimnim izvorima Japan je otišao još dalje, te se već radi na mreži koja bi trebalo da reguliše transakcije kriptovaluta, te sprečava pranje novca zbog kojeg su digitalne valute i izašle na loš glas. Još uvek nema informacija o kakvoj se tačno mreži radi, te kako će funkcionisati, ali je poznato da bi trebalo da se zasniva na sistemu u SWIFT stilu, što je sistem koji banke širom sveta već koriste za sigurne transakcije novca.

Problem je u tome što korisnici kriptovaluta pokušavaju da izbegnu mešanje države, pa je neophodno da se odgovori na pitanje u kakvom će odnosu novi sistem biti sa državnim regulatornim telima. Kako se tvrdi, mreža bi trebalo da postane funkcionalna u narednih par godina, a u saradnji sa drugim zemljama.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Vrijednost ransomware “industrije” se mjeri u milijardama dolara

V.R.

Samsung 980 je pristupačni PCIe Gen 3.0 M.2 SSD

V.R.

Apple za narednu godinu sprema 10.9-inčni OLED iPad Pro i OLED Macbook Pro?

Zeljka

Ostavite komentar