Jankov spektakl – stižu i najbolji hrvatski teniseri - BIGportal.ba
Sport Tenis

Jankov spektakl – stižu i najbolji hrvatski teniseri

Sada već bivši srpski teniser Janko Tipsarević organizovaće turnir, koji počinje 15. juna na terenima TC Olimp na Zvezdari.

Na Istočnoevropskom prvenstvu pored najboljih srpskih igrača učestvovaće i najbolje rangirani hrvatski, Marin Čilić i Borna Ćorić.

Nastupiće još i Litvanac Ričard Berankis, Gruzin Nikolas Basilašvili, Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine i mnogi drugi.

“Učešće su sigurno potvrdili najbolji hrvatski teniseri Borna Čorić kao i osvajač Grend slem trofeja Marin Čilić. Granice će normalno raditi tako da ne postoje prepreke oko njihovig ulaska u zemlju. O dva imena koja su dobila preostale dve vajld karte ne bih još da govorim jer ti igrači dolaze sa područja u kojima je virus korona ostavio traga”, rekao je Tipsarević za “Blic“.

Tipsarević je objasnio format takmičenja.

“U prvoj nedelji će učestvovati 32 igrača koji će biti podeljeni u osam grupa sa po četiri tenisera. Igraće svako sa svakim, a dvojica prvoplasiranih steći će pravo da učestvuju u narednoj nedelji. U toj narednoj sedmici, igraće 24 igrača pošto će se najboljima iz prethodne nedelje pridružiti i neki dobitnici vajld karte. Svi oni biće podeljeni u šest grupa sa četiri tenisera, opet će igrati svako sa svakim, a po dvojica najboljih stiču pravo nastavka takmičenja. Nakon toga sledi dve sedmice pauze za ATP igrače, a njihovo mesto na terenu će zauzeti igračice koje će se boriti po istom sistemu. Nakon njihovog dvonedeljnog nadmetanja, ulazimo u masters nedelju u kojoj će biti 16 tenisera i 16 teniserki. Biće podeljeni u četiri grupe po četiri, a prvoplasirani idu u završnu sedmicu u kojoj ćemo dobiti pobednike”, objasnio je Tipsarević.

Kod teniserki, između ostalih, učestvovaće Ivana Jorović, Olga Danilović, Jane Fet, Danka Kovinić i Tamara Zidanšek.

Danas objavljeno

Još jedna medalja za Srbiju: Tijana Bogdanović osvojila bronzu

Zeljka

Đoković: Ne razumijem

Zeljka

Čilić jedva izbjegao bruku dana na Olimpijskim igrama

Zeljka

Ostavite komentar