Janjić: Ponašanje ministra Lukača je posljedica bahate vlasti u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Janjić: Ponašanje ministra Lukača je posljedica bahate vlasti u Srpskoj

Građani, kao jedan od razloga odlaska, osim bijede, navode i nepostojanje bezbjednosti. U prilog toj tvrdnji ide i nedavni fizički napad ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača na narodnog poslanika Draška Stanivukovića. Politički analitičar Dušan Janjić za BN televiziju kaže da je ovakvo Lukačevo ponašanje posljedica bahatosti vlasti u Republici Srpskoj.

“Konkretno, sam ministar je suočen sa prozivkama i mogućnostima odgovaranja, i za slučaj Davida Dragičevića kao i za neke druge situacije, tako da nam ovo govori da su moguće ozbiljne promjene u Republici Srpskoj, da su one počele”, kaže Janjić.

On navodi da se preko takvih događaja drma vlast Milorada Dodika jer je direktno bila vezana sa saradnjom sa tim ministrom.

“Istovremeno, to govori da su očekivanja od promjena u Republici Srpskoj velika, ali i različita. Imate one koji očekuju da dođe do jedne smjene vlasti i stabilizacije, a ima i onih koji ovo vide kao početak urušavanja Republike Srpske”, smatra Janjić.

Janjić kaže da je incident iz Narodne skupštine veoma značajan, ali da je tužna poruka da se njime vrh vlasti Srpske ne bavi na odgovoarajući način.

“Vlast mora pod hitno da napravi oblik komunikacije sa opozicijom”, kaže Janjić i dodaje:

“Najlakše i najprihvatljivije u savremenom svijetu bi bilo da ministar policije ode. On mora da ode pa da je od zlata napravljen.”

Politički analitičar Dušan Janjić za BN televiziju zaključuje, da, ako i poslije toga ne uslijedi neki oblik komunikacije i dobre volje između vođa u RS će doći do ozbiljne unutrašnje krize.

BN TV

Danas objavljeno

Vladika Jefrem: Manastir Miloševac vaskrsava na čudesan način

M.

Uvode lokdaun za nevakcinisane; moći će na ulicu samo u izuzetnim slučajevima

M.

Šestoro mrtvih u požaru u Brčkom

M.

1 Komentar

Slavko 29 Decembra, 2019 at 4:16 pm

U svakoj konfliktnoj situaciji, kada vam popuste nervi, znak je slabosti! Ako u političkoj borbi želite da ostanete na vlast ili da se za nju borite, ne smete padati na nervnom planu! To je samo poen za protivnika.
Smijeniti Lukača? Da, može, glasam ZA. Smijeniti vlast? Da, glasam ZA! Ali, koga onda na vlast dovesti? One ličnosti ili i one opcije (partije) koje su već bile i pokazale isto kao i ova vlast: borbu za sebe i svoje najbliže a za narod…ma…kad stignemo za sebe i svoje da se izborimo, da svoje potomke finansijski obzbijedimo, doći će na red i narod!!!
Ima li neka medijska ustanova u RS koja će kritički biti opredijeljena i za vlast i za opoziciju (koja je nekada bila na vlasti i skoro ništa za narod uradila nije)?

Odgovori

Ostavite komentar