7. Augusta 2021.

Jajima gađali premijera; morao da se sakrije u poslastičarnici

Big Portal

On je morao da se skloni u obližnju poslastičarnicu pošto su ga gađali jajima, a policija je uhapsila dvojicu izgrednika.

“Bili su ovde iz Bloka slobodan, antivakcinaši i pogodili su me jajetom u glavu. Takođe i 12-godišnju devojčicu. Jednu gospođu su šamarali zato što je čekala da joj potpišem knjigu”, opisao je tabloidu Bleskizgred premijer Babiš.

Babiš je danas u Pruhonjicama, gde živi sa porodicom, na trgu potpisivao predizbornu knjigu u kojoj hvali uspehe vlade i lične, i delio građanima sladoled na mitingu pred oktobarske parlamentarne izbore.

Još pre mitinga udruženje građana Milion trenutaka za demokratiju iscrtalo je jutros na trgu gde je organizovan miting kredom bele krstove za više od 30.000 žrtava pandemije kovid-19 u Češkoj, kao što su učinili u martu, tada sa dozvolom gradskih vlasti na Staromnjestskom trgu u Pragu.

“Andrej Babiš u svojoj kampanji nastoji da odvuče pažnju sa svih svojih skandala. Pre svega od svoje odgovornosti za haotično upravljanje državom u vreme pandemije. Želeli smo da podsetimo da time što će deliti sladoled na trgu tu odgovornost za niz uništenih života neće sakriti”, kazao je šef udruženja Benjamin Rol.

Poslepodne su se na mitingu pojavili češki antivakcinaši sa češkim zastavama i transparentima “Vakcine su opasne” i nekoliko desetina približilo se štandu gde je premijer potpisivao knjigu da bi jedan od demonstranata bacio jaja i pogodio premijera.

Specijalci češke policije za razbijanje demonstracija premijera su odveli u obližnju poslastičarnicu uz uzvike mase “Andrej, izlazi dok te ne zabrane”, parafrazirajući slogan premijerove knjige “Deli dok ne zabrane”.

Muškarca koji je bacio na premijera jaja i još jednog demonstranta policija je uhapsila uz bučne proteste ostalih antivakcinaša koji su opkolili policijsko vozilo i pokušali da spreče da ih policija odveze u pritvor.

Izvor: Beta

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare