6. Februara 2022.

Jahta svih jahti – teniski teren na palubi, a može da nosi i druge jahte

Big Portal

Neuobičajeni brod započeo je svoj radni vek 1982. godine kao brod za transport drugih brodova i jahti. “Super Servant 3” napravio je japanski brodograditelj „Ošima šipbilding“.

Preuređeni brod je sada preimenovan u OK, koji je osmislio nagrađivani dizajner Timur Bozka.

„Vizija je bila da se stvori koncept plovećeg ostrva koje može da nosi mnoge igračke, poput aviona ili druge superjahte, bez narušavanja kontura prethodne verzije broda“, rekao je Bozka.

Novi dizajn predviđa otvorenu palubu od 3.000 metara kvadratnih sa pregršt prostora za različita vozila ili letelice, pa čak i 46 metara dugačku superjahtu.

Rampa omogućava vozilima da se popnu direktno na palubu, dok druga plovila mogu da uplove u nju zahvaljujući palubi koja po potrebi može da se potopi.

Jahta nad jahtama takođe ima i kran nosivosti 40 tona za razne namene.

Neke od dodatnih zanimljivosti su i unutrašnji bazen okružen prozorima, bioskop na otvorenom, vrt i četiri velika akvarijuma. Potpuno raščišćena paluba može da posluži i kao teniski teren na otvorenom moru.

U udobnim kabinama može da se smesti i do 20 gostiju. „Maksimalna udobnost“ bio je jedan od prioriteta tokom redizajniranja broda, ističe Bozka.

Izvor: RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare