Jaguar počinje da pravi električna vozila kod kuće - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Jaguar počinje da pravi električna vozila kod kuće

Najveći britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover uložiće više miliona funti u pokretanje proizvodnje električnih automobila na domaćem tržištu.

To bi, ocenjuje Rojters, mogao biti ključni podsticaj za taj sektor koji je pogođen padom prodaje dizel vozila i neizvesnošću oko Bregzita.

Najveći britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover uložiće više miliona funti u pokretanje proizvodnje električnih automobila na domaćem tržištu.

Jaguar Land Rover (JLR), koji je prošle godine proizveo 30 odsto od ukupno 1,5 miliona automobila napravljenih u Britaniji, pokrenuće proizvodnju električnih vozila u svojoj fabrici u Kasl Bromviču, u Birmingemu, prenosi agencija Rojters.

Fabrika će najpre početi sa proizvodnjom električne verzije luksuznog modela XJ.

“Budućnost mobilnosti je električna, a mi smo, kao vizionarska britanska kompanija, posvećeni tome da napravimo našu novu generaciju vozila sa nultom emisijom gasova u Velikoj Britaniji”
, rekao je izvršni direktor kompanije Ralf Špet.

Kompanija se odlučila na zaokret u želji da ponudi električnu verziju svih svojih novih modela od 2020., jer nastoji da se udalji od dizel vozila koja kupci sve više izbegavaju.

JLR je, takođe, već dugo upozoravao na opasnosti od Bregzita bez dogovora, ukazujući na potrebu očuvanja nesmetane trgovine sa Evropskom unijom.

Najnovija najava ulaganja dolazi nakon nekoliko burnih meseci za Jaguar koji je u januaru najavio ukidanje oko 4.500 radnih mesta i zabeležio gubitak od 3,66 milijardi funti (4,5 milijardi dolara) u 2018/19. godini.

Danas objavljeno

Toyota Hilux GR Sport

Vanja A

F1 u Singapuru do 2028.

Vanja A

Smartfon nebjezbedan u vožnji, a šta je sa ekranom multimedijalnog sistema?

Vanja A

Ostavite komentar