Jaguar "osvježio" F-Type - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Jaguar “osvježio” F-Type

Britanski premijum proizvođač Jaguar predstavio je redizajniranu verziju svoje perjanice F-Type u kupe i kabriolet varijanti.

“Osveženi” F-Type stiže sa uglađenijim, ali i dalje sportskim linijama, savremenim tehnološkim sistemima i novim motorom.

Iako je u pitanju redizajn, Jaguarovi dizajneri su promenili izgled F-Type kojem je “ulepšano lice”, sa spuštenijim “nosom”, agresivnije postavljenim farovima koji se naziru “ispod” haube i protežu horizontalno.

Foto: Jaguar promo

Promene na zadnjem delu su znatno manje primetne, svetlosna grupa je dobila “uglastiji” oblik, niže su postavljeni branik i difuzor u zavisnosti od vrste pogona.

Još veća promena napravljena je u enterijeru, tu su sada nova digitalna kontrolna tabla umesto tradicionalne analogne, te 12,3-inčni multimedijalni sistem sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom uz mogućnost bežičnog ažuriranja softvera.

Foto: Jaguar promo

Što se tiče pogona, tu su već standardni 2,0-litarski četvorocilindrski i 3,0-litarski V6 “turbaci”, ali i novi 5,0-litarski V8 sa super-punjačem.

Verzija iz SVR modela je sada dostupna u R paketu opreme, a raspolaže sa impresivnih 575 KS i 700 Nm, pa F-Type ubrzava 0-100 km/h za 3,5 sekundi dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 299 km/h.

Foto: Jaguar promo

V8 je za Evropu prepravljen na 444 KS i 580 Nm, uz opcioni pogon na sva četiri točka, a u ovoj varijanti F-Type ubrzava za 4,4 sekunde.

F-Type je dobio i prerađene ogibljenje sa prilagodljivim amortizerima, unapređenim oprugama, šipkama protiv prevrtanja i krućim komponentama za zadnje zglobove i kuglične spojeve.

Foto: Jaguar promo

Početna cena osveženog F-Type u Velikoj Britaniji je 63.100 evra za kupe verziju. To je oko 2.100 evra više od aktuelne.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Porsche nudi sjedišta napravljena 3D printerom

Zeljka

Da li je moguće da ovako prevoze automobil?!

Zeljka

Bez koje opreme se pada na tehničkom pregledu

Zeljka

Ostavite komentar