Jaguar od 2025. sa električnim asortimanom - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Jaguar od 2025. sa električnim asortimanom

Jaguar će se od 2025. godine sa potpuno električnim asortimanom pozicionirati u višem segmentu tržišta, i to kao deo strategije “Reimagine” koju je postavio izvršni direktor Jaguar Land Rovera, Thierry Bollore.

Kao što je Bollore otkrio tokom intervjua za Auto Express, najjeftiniji Jaguar će startovati od blizu 100.000 funti (140.000 dolara), približavajući se teritoriji Bentleya i udaljavajući se od svojih sadašnjih rivala Audija, BMW-a i Mercedes-Benza.

Nova paleta modela će se sastojati od dva električna krosovera i sportskog kupea sa dvoja vrata. Jedini automobil koji će se preklapati između trenutne i buduće ponude biće I-Pace, koji je bio prvi Jaguarov potpuno električni model. Međutim, budući modeli će se bazirati na drugačijoj platformi, a izvršni direktor će aktivno tražiti odgovarajuću arhitekturu.

Iako baza još nije odlučena, dizajn nove linije modela Jaguar je već na snazi, pod upravom glavnog dizajnera Gerrya McGoverna. „Bollore želi da Jaguar ponudi “savremeni luksuz” i da se razlikuje od konkurentskih marki.

Govoreći o trenutnom asortimanu (koji se sastoji od limuzina XE i XF, SUV vozila E-Pace, F-Pace i I-Pace, kao i sportskog automobila F-Type), Bollore kaže da su to prelepi automobili, ali potencijalni kupci biraju Audi ili BMW modele umesto toga, a što se dešava zbog pozicioniranja brenda. Promena položaja Jaguara na konkurentnom tržištu neće biti lak zadatak. Luksuzne proizvođače automobila kao što su Bentley, Rolls-Royce i Maybach finansijski podržavaju VW grupa, BMW grupa i Mercedes-Benz. Jaguar Land Rover je s druge strane u vlasništvu Tata Motors, ali oni će morati da postignu isti nivo kvaliteta i prefinjenosti uz mnogo manja ulaganja. Novi izvršni direktor je priznao da treba da poprave imidž brenda baveći se pitanjima kvaliteta i pouzdanosti prethodnih godina.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Autoexpress.co.uk

Danas objavljeno

Na današnji dan počeo je da se proizvodi legendarni “Fića”

Zeljka

No comment: Morris Mini 1000 Shorty

Zeljka

Najavljen grčki Chaos sa 3000KS

Zeljka

Ostavite komentar