Jaguar Land Rover: "Štampaćemo" 5.000 vizira nedeljno - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Jaguar Land Rover: “Štampaćemo” 5.000 vizira nedeljno

Britanski proizvođač luksuznih automobila koristiće 3D štampače za izradu zaštitnih vizira za medicinsko osoblje i pripadnike drugih službi koje su na prvoj liniji fronta protiv pandemije.

JLR je saopštio da planira da sedmično napravi 5.000 ovih vizira, a prvi probni primerci su izrađeni u fabrici u Vorikširu 31. marta.

“Bio je to zaista naporan timski poduhvat. Isprobali smo različite materijale i poboljšali dizajn tokom nekoliko verzija, u konsultacijama sa lekarima i medicinskim sestrama na prvoj liniji”, kaže Ben Vilson, menadžer za dizajn prototipova u kompaniji JLR.

Foto: JLR promo

“Iako je ovo skroman doprinos naše kompanije, od vitalnog je značaja da pomognemo što većem broju ljudi koristeći naše resurse. Nastavićemo da radim ono što možemo kako bismo pomogli zdravstvenim radnicima”, dodao je Vilson.

Svaki vizir za lice dizajniran je tako da se može iznova koristiti i lako ga je rasklopiti i očistiti pre ponovne upotrebe. Na montaži rade četiri zaposlena u JLR, smeštena u posebno pripremljenom, čistom prostoru fabrike.

Foto: JLR promo
Foto: JLR promo

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar