Jaguar Land Rover sprema revolucionarno rešenje VIDEO - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Jaguar Land Rover sprema revolucionarno rešenje VIDEO

Inovativna tehnologija beskontaktnog “tačskrina” ne samo da će štititi od zaraze nego će pomoći i da saobraćaj bude bezbedniji.

“Prediktivni ekran na dodir” će biti naziv ove tehnologije koja koristi senzore kako bi predvidela gestikulaciju vozača i kako bi se željena stvar uradila bez potrebe da se ekran zapravo dotakne.

Iz Jaguar Land Rovera tvrde da su testovi u laboratoriji i na putu prošli jako dobro i da se ova veštačka inteligencija upotrebila na kvalitetan način i da ubija viruse i smanjuje zarazu do 50 odsto, što je posebno produktivno u doba koronavirusa.

Kako zemlje širom sveta završavaju karantine i “zaključavanja”, uvideli smo da se tačskrin ekrani u javnosti sve više koriste: bilo železnicama, bioskopima, bankomatima, pa čak i bankomati i samouslužne kase u supermarketima, ali i pojedine fabrike. Ova tehnologija nam omogućava da pomognemo ljudima da dodirnu ekran i ispune ono što su želeli, ali bez fizičkog kontakta. Tako sperčavamo širenje bakterija i virusa”, rekao je Li Skripčuk, inženjer zadužen za razvijanje ovog sistema.

Kako to sve izgleda pogledajte u priloženom video snimku.

B92

Danas objavljeno

Kupuju domaće: Žandarmerija će opet voziti Alpine FOTO

Vanja A

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Vanja A

Nova generacija Mazde MX-5 neće biti „električna“

Vanja A

Ostavite komentar