Jaguar Land Rover priprema pet novih modela - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Jaguar Land Rover priprema pet novih modela

Jaguar Land Rover planira pet novih modela za koje se nada da će biti dugoročni uspeh za kompaniju, prenosi magazin Autocar.

Jaguar Land Rover planira pet novih modela za koje se nada da će biti dugoročni uspeh za kompaniju, prenosi magazin Autocar.

Kako piše portal Vrele Gume, prvi od tih pet modela britanskog proizvođača jeste nova generacija modela Defender. Taj model bi trebalo da bude premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu. Novi Defender će imati veliki značaj za Jaguar Land Rover, ne zbog toga što će se prdavati u velikom broju, već zbog toga što je reč o legendarnom vozilu te kompanije. Prvi utisci za taj model su i više nego pozitivni. Nakon što on bude predstavljen, stići će i drugi, novi i uzbudljivi proizvodi.

Naime, nakon modela Defender, stiže potpuno električni naslednik modela Jaguar XJ na kojem se intenzivno radi. Nešto kasnije se očekuju i plug-in hibridne varijante tog modela.

Nakon novog Jaguar XJ modela, Jaguar će predstaviti svoj novi SUV po imenu J-Pace. Taj model će biti veći i luksuzniji od trenutne perjanice u SUV segmentu, modela F-Pace. Nedavno je potvrđeno da taj model zaista stiže, i da će, kao i XJ, biti dostupan sa potpuno električnim pogonskim sklopom.

Što se Land Rover-a tiče, krajem 2021. godine će biti lansiran i peti član Range Rover linije modela. Ovaj model, koga su predstavnici kompanije ranije opisali kao “Road Rover” će u gami kompanije biti pozicioniran izmešu modela Evoque i Velar. Takođe bi to trebalo da bude potpuno električno vozilo. Ako to zaista bude tako, onda će to biti prvi Range Rover sa potpuno električnim pogonom. Nakon toga, za nekoliko godina, Jaguar Land Rover će predstaviti potpuno novu generaciju modela Range Rover.

Svi gore pomenuti modeli će biti bazirani na fleksivilnoj MLA platformi britanskog proizvođača. Time će se značajno smanjiti troškovi razvoja.

Izvor: Vrelegume

Danas objavljeno

Kupuju domaće: Žandarmerija će opet voziti Alpine FOTO

Vanja A

Renault Arkana bilježi odlične prodajne rezultate

Vanja A

Nova generacija Mazde MX-5 neće biti „električna“

Vanja A

Ostavite komentar