Jadranka Lukić Vukelić: 62-godišnja Banjalučanka koja trči maratone [big radio podcast] - BIGportal.ba
BIG preporuka

Jadranka Lukić Vukelić: 62-godišnja Banjalučanka koja trči maratone [big radio podcast]

U vrijeme kada se čini da je sve stalo, postoji veliki broj onih koji u ovim tenzičnim danima korone, čine sve da odagnaju misli od onog što nas vreba na svakom koraku i učine nešto dobro za sebe i svoje zdravlje, te ličnim primjerom pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

U novoj epizodi GLUVE SOBE gost nam je bila gospodja Jadranka, zena koja je uspjela da pronadje lijek u sportu.

Promovisati sport kao benefit za zdravlje i pomoći drugima po svaku cijenu, moto je Jadranke Lukić Vukelić, banjalučanke, koja je među prvima krenula put 21 km duge staze kako bi u okviru 1. “Virtual Run&More Weekend” festivala svojim trčanjem i prodajom kilometara prikupila značajna novčana sredstva za članove Udruženja oboljelih od rijetkih bolesti u RS.

Jadranka već više od 5 godina trči nekoliko puta sedmično, a trčanje kao vid rekreativnog sporta, pomoglo joj je da u ranoj fazi otkrije karcinom, a onda, i da u godinama koje su uslijedile – snagom volje, promjenom načina života i ishrane, te pozitivnom energijom i druženjem, pobijedi bolest.

Svoj prvi, banjalučki polumaraton, istrčala je mjesec dana po izlasku iz bolnice, te 2015. godine, a do danas ih je istrčala 14.

Dobitnica je 6 pehara od kojih 5 za prvo mjesto u starosnoj kategoriji, a tragove na trkačkim stazama utkala je širom regiona i Evrope od Beograda, Novog Sada, Lljubljane, Zagreba, Nikšića, Ostroga, Verone.

Neispunjena želja joj je da istrči maraton, koji će kako kaže, kada se to desi, pokloniti svojoj porodici i unucima, koji su njena najvjernija publika i podrška.

Kako je tekla njena priča i koji su njeni savjeti za dug i zdrav zivot pogledajte u narednih 30 minuta.

Danas objavljeno

Dežulović Milanoviću: ‘Predsjedniče, ne morate vi ići u tri p…. materine, ja ću’

M.

Južnjačka drskost dječaka iz niške Pasi Poljane: Kad Piksi kaže da će gi tepamo!

Zeljka

Vlaška magija, tabloidna realnost i politička fikcija u “Crnoj svadbi”

Zeljka

1 Komentar

Pratimo TRENDOVE ! Prvi radijski podcast Big Radija u BiH – GLUVA Soba – BIG Banja Luka News 11 Januara, 2021 at 1:52 pm

[…] 2, Epizoda 3, Epizoda 4, Epizoda […]

Odgovori

Ostavite komentar