Jadranka Lukić Vukelić: 62-godišnja Banjalučanka koja trči maratone [big radio podcast] - BIGportal.ba
Ja tako mislim / Posuđeni komentar

Jadranka Lukić Vukelić: 62-godišnja Banjalučanka koja trči maratone [big radio podcast]

U vrijeme kada se čini da je sve stalo, postoji veliki broj onih koji u ovim tenzičnim danima korone, čine sve da odagnaju misli od onog što nas vreba na svakom koraku i učine nešto dobro za sebe i svoje zdravlje, te ličnim primjerom pomognu onima kojima je pomoć neophodna.

U novoj epizodi GLUVE SOBE gost nam je bila gospodja Jadranka, zena koja je uspjela da pronadje lijek u sportu.

Promovisati sport kao benefit za zdravlje i pomoći drugima po svaku cijenu, moto je Jadranke Lukić Vukelić, banjalučanke, koja je među prvima krenula put 21 km duge staze kako bi u okviru 1. “Virtual Run&More Weekend” festivala svojim trčanjem i prodajom kilometara prikupila značajna novčana sredstva za članove Udruženja oboljelih od rijetkih bolesti u RS.

Jadranka već više od 5 godina trči nekoliko puta sedmično, a trčanje kao vid rekreativnog sporta, pomoglo joj je da u ranoj fazi otkrije karcinom, a onda, i da u godinama koje su uslijedile – snagom volje, promjenom načina života i ishrane, te pozitivnom energijom i druženjem, pobijedi bolest.

Svoj prvi, banjalučki polumaraton, istrčala je mjesec dana po izlasku iz bolnice, te 2015. godine, a do danas ih je istrčala 14.

Dobitnica je 6 pehara od kojih 5 za prvo mjesto u starosnoj kategoriji, a tragove na trkačkim stazama utkala je širom regiona i Evrope od Beograda, Novog Sada, Lljubljane, Zagreba, Nikšića, Ostroga, Verone.

Neispunjena želja joj je da istrči maraton, koji će kako kaže, kada se to desi, pokloniti svojoj porodici i unucima, koji su njena najvjernija publika i podrška.

Kako je tekla njena priča i koji su njeni savjeti za dug i zdrav zivot pogledajte u narednih 30 minuta.

Danas objavljeno

A ZAR NIJE ŠTOS ŽIVOTU RAZBIT NOS

D

Dragan Prole: Banjalučki majstor fotografije o malim i velikim tajnama fotografa [big radio podcast]

Zeljka

Vanesa Ćurković: Sa psihologom o životu u koroni, mentalnom zdravlju i djeci [big radio podcast]

Igor Mudrinić

Ostavite komentar