Jačanjem imuniteta u borbu protiv pandemije: Japanci imaju najmanju smrtnost od korone - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Jačanjem imuniteta u borbu protiv pandemije: Japanci imaju najmanju smrtnost od korone

Pandemija koronavirusa ne jenjava, ali smrtnost u velikoj meri varira od zemlje do zemlje, u čemu apsolutno najbolje rezultate pokazuje Japan. Najnovija statistika govori da je u zemlji izlazećeg sunca svega 18 mrtvih na million stanovnika a mnogi smatraju da je tajna upravo u jednom moćnom jedinjenju – jodu.

Ovakvi rezultati u skladu su i sa istraživanjem Nacionalnog reuma centra u Holandiji na čelu sa dr R. H. Verheesen koje je pokazalo da unošenje optimalnih količina joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije, obolelih od kovida 19.

Istovremeno, Dr Geri Voren, glavni istraživač kompanije SAIC, u svom radu “Unos joda za smanjenje prenosa kovida 19 i smrtnosti od kovida 19” objavljenom u publikaciji Reserch Gate, iznosi da dnevni unos maksimalno preporučenih količina joda dovodi do apoptoze – ćelijske smrti ćelija zaraženih koronavirusom, sprečavajući njegovo dalje širenje. A pošto Japanci spadaju u narode sa najvećim unosom joda, što je I tajna njihove dugovečnosti, zaključak je jasan.

Dnevnim unosom od 1,5 do 2,4 miligrama po osobi (u zavisnosti od telesne težine) pojačava se spremnost organizma za borbu protiv kovida 19 a samim tim značajno se smanjuje mogućnost prenos kovida 19 i smrtnost.

Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli.

Dakle, umesto da paničimo, treba da budemo odgovorni i da poradimo na preventivi i jačanju imuniteta.

Danas objavljeno

Čudotvorni gavez i kako da vam pomogne u zaceljivanju rana i kostiju

Vanja A

Najmlađe uključite u pripremu jela i naučite ih zdravim navikama

Vanja A

Da prste poližeš! Zapečeni krompir sa sirom!

Vanja A

Ostavite komentar