11. Septembra 2021.

“Ja sam srećan što ovakva djeca dolaze u našu školu”

Big Portal

Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije održana je ispred Doma Narodne skupštine, u centru Beograda.

Program svečanosti uveličali su avijacija Vojske Srbije i Umetnički ansambal Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” kao i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je pištolje sa posvetom najuspešnijim potporučnicima u rangu Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Vučić je u obraćanju okupljenima kazao je da je Vojska Srbije danas mnogo snažnija nego pre nekoliko godina i dodao da VS ima više bolje oružja i orudja.

“Pravimo ga u našim fabrikama i kupujemo ga. Kupujemo ga više nego ikad, ne zato što želimo ratove, već zato što želimo da odvratimo druge od rata”, rekao je Vučić.

Vučić je najavio povišicu plata u VS i poručio vojnicima da će “nešto lakše” živeti nego njihovi prethodnici.

Govoreći o potporučnicima koji su nagrađeni, Milanu Ašćeriću, Petru Iliću, Stefanu Živkoviću i Tijani Stanojković, Vučić je rekao da je čuo da su oni neverovatni talenti.

“Kažu da je Petar Ilić fantastičan talenat, da dugo nismo imali takvog pilota koji će da čuva naše nebo. Ja sam srećan kao vrhovni komandant što takva deca dolate u našu vojsku”, istakao je on.

Vučić je kazao da veruje da će i u budućnosti najtalentovaniji dolaziti u vojsku i “štititi narod i njegovu slobodu”.

“Pred nama je mnogo izazova i gotovo sam siguran da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost”, dodao je Vučić.

Današnjoj svečanosti prisustvuje i ministar odbrane BiH Sifet Podžić koji je u zvaničnoj poseti Srbiji na poziv ministra Nebojše Stefanovića.

(BN/Beta)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare