16. Decembra 2020.

JA RATUJEM SAM ZA DECU BEZ RODITELjA: Rokerska posveta preminulom basisti Miši Aleksiću, uz humanitarni karakter

Big Portal
Specijalno zbog te obrade, još u novembru 2018. sastavljena je supergrupa The Big 4. Tada je snimljena nova verzija, kao i spot, međutim, igrom slučaja, obrada je tek sada dospela u javnost, kao posveta Aleksiću. To je i obeleženo, na početku i na kraju spota, gde se vidi Mišin lik.

The Big 4 čine pevač “Ortodoks Keltsa” Aleksandar Petrović Aca Seltik, njegov, zanimljivo, imenjak i prezimenjak, bubnjar “Ajsbrna” znan po nadimcima Alek i Mengele, gitarista Ivan Kiza Zoranović koji sarađuje sa brojnim poznatim muzičarima, i bas-gitarista Željko Čačija, inače sportski novinar i komentator. Nova verzija, očekivano s obzirom na sastav muzičara, zvuči još čvršće od originala, a posebno je zanimljivo čuti Seltika kako peva na srpskom. Izbor pesme ne čudi, jer je “Buvlja pijaca” vođi “Ortodoks Keltsa” ne samo omiljeni album “Riblje čorbe” već, generalno, jugoslovenskog rokenrola.

Cela priča ima i humanitarni karakter. Sav novac prikupljen od klikova na “Jutjubu” biće prosleđen deci bez roditeljskog staranja.

– Prepuštena su sebi, bore se kroz život, “ratuju” sama – za “Novosti”, priča basista Željko Čačija.

– Ovo je jedna od pesama našeg odrastanja. Mišin tragičan, prerani odlazak bio je povod da video postavimo na “Jutjub” i tako pesmi damo novi život. On je među prvima čuo obradu, rekao je da je fantastična i podržao nas da je objavimo kao singl.

Čačija ovu obradu opisuje kao kombinaciju “Motorhed” zvuka i pankerskog stila svirke.

– Uradili smo novu verziju iz čiste ljubavi prema pesmi, koju smatram remek-delom. Isprva, nismo čak ni želeli da otkrivamo identitet, da ne bismo privlačili pažnju.
Prvobitna namera “velike četvorke” je bila da njihovo okupljanje bude jednokratno, samo za snimanje ove pesme i spota, međutim, posle sjajnih reakcija, The Big 4 najavljuju da neće na ovome stati.

NA “Jutjubu” je objavljena nova verzija hita “Riblje čorbe” iz 1982, “Ja ratujem sam”, sa albuma “Buvlja pijaca”, za koji su muziku zajedno napisali Bora Đorđević i nedavno preminuli bas-gitarista Miša Aleksić, na Borin tekst.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare