2. Marta 2021.

“Ja bih poručio onima što odlučuju da dobro razmisle koji su kontraefekti”

Big Portal

Goran Vesić je, komentarišući ograničavanje radnog vremena za ugostiteljske i uslužne delatnosti prethodnog vikenda do 14 časova, rekao da smatra da su one kontraproduktivne jer “vam radno vreme ne garantuje da se nećete zaraziti”.

Vesić objašnjava da su mere pooštrene za vikend koji je za nama zapravo kontraproduktivne jer se za kraće vreme na istom mestu nalazilo više ljudi. Bolje je, prema njemu, ne ograničavati radno vreme ugostiteljskih objekata i drugih objekata koja su moguća mesta okupljanja više ljudi, već strožije kontrolisati već postojeće mere.

“Ja ću se boriti protiv restrikcija, znam za šta ću glasati. Smatramo da te mere nisu dale rezultate i neće ih dati”, rekao je Vesić i kao argument za svoje tvrdnje naveo činjenicu da je prethodnog vikenda, dakle kada je rad ugostiteljskih objekata bio ograničen do 14 časova, zabeležen veći broj ilegalnih korona žurki nego ranije.

Na tim žurkama niko ne kontroliše, nemoguće ih je sve pronaći i niko se ne pridržava epidemiološkoh mera, kaže Vesić i postavlja pitanje – zar nije onda bolje ne ograničavati rad ugostitelja i kontrolisati te ljude.

On je poručio onima koji donose konačnu odluku da “pre nego što je donesu, da dobro razmisle i da razmisle koji su kontraefekti”.

Podsetimo, na sednici Kriznog štaba održanoj juče, medicinski deo je zatražio potpuno zatvaranje svega na sedam dana, što bi suštinski značilo uvođenje policijskog časa.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare