Izvršni direktor Blizzard Entertainmenta dao otkaz - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Izvršni direktor Blizzard Entertainmenta dao otkaz

Predsjednik kompanije Blizzard Entertainment J. Allen Brack dao je ostavku. Matična kompanija Activision Blizzard izjavila je da Brack napušta kompaniju radi traženja novih mogućnosti.

Kompanija optužena za seksizam i rasizam

Kalifornija je tužila kompaniju optužujući je za seksizam i uznemiravanje na radnom mestu. Activision Blizzard negira ove navode i naziva pravni postupak sramotnim i neprihvatljivim. Mnogi zaposleni u Activision Blizzard-u izašli su u znak protesta protiv politike kompanije i odgovora na optužbe. U saopštenju, Blizzard Entertainment je naveo da će bivšeg direktora Bracka zameniti Jen Oneal i Mike Ybarra, koji će zajedno voditi kompaniju.

Iako se u izjavi ne spominju optužbe protiv Blizzard-a, u njoj se navodi da će novi lideri osigurati da kompanija bude najsigurnije i najprihvatljivije radno mesto za žene i ljude bilo kog pola, etničke pripadnosti, seksualne orijentacije ili porekla. Kalifornijsko ministarstvo za pravično zapošljavanje i stanovanje, koje je pokrenulo postupak protiv Activision Blizzard-a, u sudskim izjavama kritikovalo je Bracka da nije učinio dovoljno u odgovoru na žalbe.

Izvor: PCPress/BBC

Danas objavljeno

Pojavile su se zvanične fotografije Oppo K9 Pro telefona

Vanja A

GoPro Hero10 Black omogućava snimanje 5.3K videa @60fps i ima novi GP2 čipset

Vanja A

Otkrivena statua posvećena osnivaču bitkoina u Budimpešti

Vanja A

Ostavite komentar