28. Novembra 2021.

Izvršni direktor Amazona napušta kompaniju

Big Portal

Janes je imao nekoliko uloga tokom svog 14-godišnjeg mandata u Amazon-u, uključujući timove koji su nadgledali Kindle e-reader i Prime Video.

„Nakon nešto više od 14 godina danas je moj poslednji radni dan u Amazon-u“, napisao je Janes u svom postu na LinkedIn-u. „Iskustva i mogućnosti koje mi je Amazon pružio promenile su mi život.

Amazon je potvrdio Janes-ov odlazak

Janes je imao uloge u brojnim odeljenjima tokom svog mandata u Amazon-u, uključujući nadgledanje timova za Prime Video streaming servise-reader Kindle i nesrećni Fire telefon.

Takođe, Janes je pomogao u pokretanju Amazon-ovog lanca knjižara pre nego što je počeo da upravlja najvećim delom fizičke maloprodajne ponude kompanije.

Janes je bio zadužen za svakodnevne operacije Amazon-ovih Go prodavnica bez blagajne, zajedno sa tehnologijom koja pokreće te prodavnice, pod nazivom „Just Walk Out“, koju je kompanija instalirala u svojim Fresh supermarketima i na nekim lokacijama Whole Foods-a.

Amazon sada prodaje tehnologiju bez blagajne nezavisnim prodavcima, omogućavajući im tako proširenje izvan Amazon-ovih fizičkih maloprodajnih objekata.

Janes je direktno izveštavao Dilip-a Kumar-a, Amazon-ovog potpredsednika za fizičku maloprodaju i tehnologiju, koji je razvio i pokrenuo Amazonove Go prodavnice i tehnologiju bez blagajne. Takođe je nadgledao i  Amazon-ovu eksperimentalnu tehnologiju prehrambenih proizvoda, kao što su Dash pametna kolica i skeneri za otisak dlana.

Još nije poznato gde će Janes otići. On takođe nije jedini izvršni direktor visokog profila koji je poslednjih meseci napustio kompaniju. Wei Gao, koji je bio potpredsednik Amazona za tehnologiju, proizvod i lanac snabdevanja, otputovao je u londonski start-up Hopin za online događaje.

Izvor: PCPress / CNBC

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare