Izvještaj protiv četiri lica zbog zloupotrebe službenog položaja - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Izvještaj protiv četiri lica zbog zloupotrebe službenog položaja

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja protiv četiri lica inicijala P.P., I.S., M.P. i B.S.

Lica P.P., I.S. i M.P se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine zaključivali ugovore sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te odobrili plaćanje računa suprotno potpisanom ugovoru, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Kako RTRS nezvanično saznaje MUP je podnio izvještaj protiv Predraga Perkovića, Ivane Stanišić, Milana Panića, i Bobana Savića.

Takođe, lica P.P. i M.P. se sumnjiče da su u svojstvu odgovornih lica privrednog društva iz Bijeljine u periodu od 2019. do 2021. godine, zaključivali ugovore u vezi sa građevinskim radovima sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te ispostavljali i plaćali fakture, nakon čega je utvrđeno da izvedeni radovi ne odgovaraju činjeničnom stanju izvedenih radova i vrsti trebovanog materijala.

Lica B.S. i I.S. se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine potpisivali izdatnice materijala na određeni novčani iznos, nakon čega je utvrđeno neslaganje prikazanih količina utrošenog materijala sa stvarno izvedenim obimom radova i utroškom materijala. Prijavljena lica se sumnjiče da su na ovaj način oštetila privredno društvo iz Bijeljine za iznos od oko 258.000 KM.

Takođe, sva četiri lica se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine naložili radnicima zaposlenima u ovom društvu izvođenje radova u privatne svrhe na vlastitim imanjima i imanjima drugih lica sa područja Bijeljine.

Danas objavljeno

“Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata”

M.

Patrijarh Kiril pozvao rukovodstvo zemlje da se okrene Istoku

M.

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Ostavite komentar