"Izvjesno se zna ko je počinio zločin" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Izvjesno se zna ko je počinio zločin”

Veljko Odalović izjavio, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin

Predsednik Komisije za nestala lica je podsetio i da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku medjunarodne misije.

“Oni su svoju misiju pretvorili u nešto suprotno od onoga zbog čega su došli. Oni nisu pružili garancije, ni bezbednost niti zaštitu. Posle godinu dana, kada smo pošli na groblje, morali smo da se vratimo jer je bila postavljena bomba”, kazao je Odalović za Radio-televiziju Srbije.

Odalović je rekao da te datume treba pominjati kako se ne bi zaboravili i istakao da se će boriti da se krivci za taj zločin osude.

Pre 22 godine 14 žetelaca ubijeno je u selu Staro Gracko kod Lipljana i to je jedan od najtežih zločina nad Srbima po dolasku medjunarodne misije na Kosovo za koji još niko nije odgovarao.

Ubistvo se dogodilo 23. jula 1999. godine a Specijalno tužilaštvo u Prištini je 2017. godine obustavilo je istragu o tom zločinu.

U napadu na grupu Srba na njivi tokom žetve iz zasede su ubijena četiri člana porodice Janićijević – Slobodan, Mile, Momir i najmlađi Novica, koji je imao 17 godina, zatim Andrija Odalović, braća Jovica i Rade Živić, Stanimir i Boško Djekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović, Miodrag Tepšić i Milovan Jovanović.

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar