17. Aprila 2021.

“Izvini, mama, što te još nisam sahranio”; Italija više ne može da se nosi sa prepunim mrtvačnicama

Big Portal

Optužuju vlast da je nesposobna da upravlja pandemijom koronavirusa.

Direktori groblja kažu da je samo u rimskom krematorijumu nagomilano 2.000 tela, a kapacitet mu je 50 dnevno, i da su pretrpana i ostala groblja, prenosi Index.hr.

“Svaki drugi dan javljaju nam da su groblja blokirana i da više nemaju mesta za nove mrtve”, rekao je Đovani Kacioli, predsednik stručnog udruženja.

Gradska firma koja se bavi pogrebima AMA saopštila je ranije ove nedelje da je suočena s neviđenom situacijom i da čini sve da se osigura dodatnih 60.000 grobnih mesta.

Po podacima file, od oktobra 2020. do marta2021. bilo je 4.763 više umrlih nego u istom razdoblju 2019/2020, a negativan trend nastavio se u aprilu.

“Izvinite, ali ne dopuštaju nam da sahranimo vaše voljene”
U Italiji je dosad od kovida 19 umrlo 116.000 ljudi. Većina ih je na severu zemlje, ali u poslednje vreme sve je više umrlih u centralnoj i južnoj Italiji.

Demonstranti su u petak položili vence pred Herkulovim hramom, blizu gradske katedrale.

“Izvinite, ali ne dopuštaju nam da sahranimo vaše voljene”, pisalo je na jednom vencu.

Jedan je Rimljanin ranije ove nedelje po gradu izliepio plakate izvinjavajući se svojoj majci koja je umrla u martu, ali joj je telo još u hladnjači.

“Izvini, mama, što te još nisam sahranio”, piše na plakatu.

Opozicioni političari kažu da se situacija mogla izbeći da su gradske vlasti još 2017. poslušale upozorenja da se krematorijum modernizuje i proširi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare