Izveštaj: Xiaomi-jev HyperCharge punjač koji puni telefon za 8 minuta već 2022. kod potrošača - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Izveštaj: Xiaomi-jev HyperCharge punjač koji puni telefon za 8 minuta već 2022. kod potrošača

Xiaomi-jeva tehnologija punjenja od 200W mogla bi da debituje u uređajima potrošača, a masovna proizvodnja da započne već u junu 2022, navodi se u izveštaju na kineskom sajtu MyDrivers.

Izveštaj precizira da bi tehnologija od 200W mogla da debituje na modelu najvišeg nivoa naslednika Xiaomi Mi 11, nazvanog Xiaomi Mi 12 Ultra, a citira “neke blogere” koji su “objavili vest o Xiaomi-jevim planovima za tu tehnologiju”.

Zvanično nazvan HyperCharge, žičani punjač od 200W predstavljen je početkom ove godine u maju na prilagođenoj verziji Xiaomi Mi 11 Pro. Uspeo je da napuni bateriju u uređaju od 4.000 mAh od 0 do 100% kapaciteta za samo 15 minuta. Kasnije je otkriveno da bi 800 ciklusa takvog punjenja pogoršalo stanje baterije za 20%.

Kada je Xiaomi prvi put predstavio ovu tehnologiju, nikada nije precizirao da li će ova tehnologija ikada doći do potrošačkog uređaja, to je bila više demonstracija dokaza koncepta koja je privukla veliki publicitet, čemu su se u Xiaomi-ju i nadali.

Uređaji koji su trenutno dostupni na tržištu mogu u potpunosti napuniti bateriju od 30 minuta do više od dva sata, navodi gsmarena.

Danas objavljeno

Trikovi kojima Apple podiže cijenu novog iPhone

Vanja A

Xiaomi sprema PC desktop računare

Vanja A

Evo kakve su vam šanse da vratite hakovani Facebook nalog

V.R.

Ostavite komentar