Izrael uzvratio Hamasu: Raketiran pojas Gaze - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Izrael uzvratio Hamasu: Raketiran pojas Gaze

Sukobi koji su izbili između izraelske vojske i Palestinaca na Hramovnoj gori u Jerusalimu dobili su novu, nasilniju dimenziju. Pošto je isteklo vreme za ultimatum Hamasa da će napasti ukoliko se izraelske snage bezbednosti ne povuku, oglasile se sirene i rakete su pale u predgrađe Jerusalima. Prema podacima Palestinskog Crvenog polumeseca, 334 Palestinca povređeno u neredima.

Devet Palestinaca, uključujući troje djece, ubijeno je u Pojasu Gaze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestine.

Kako prenosi “Jerusalem post”, među ubijenim članovima Hamasa je i jedan od komandanata, koji je bio cilj izraelske vojske.

“Tijela devet šehida, među kojima i troje djece, kao i još nekoliko ranjenih osoba, dovezeni su u bolnicu Beit Hanoun u sjevernom pojasu Gaze”, saopštio je portparol Ministarstva Ashraf al-Qudra.

Iako zvaničnici nisu dali detalje o tome kako su ljudi ubijeni i ranjeni, postoje izveštaji o izraelskim napadima na Palestine u pojasu Gaze.

Ranije tokom dana, palestinske grupe raketirale su izraelske lokacije kao odgovor na nastavak izraelske agresije na džamiju Al-Aksa i iseljavanje palestinskih porodica iz naselja Šeik Jarah u okupiranom istočnom Al-Kudsu (Jerusalimu).

Palestinski Crveni polumjesec saopštio je da je broj povrijeđenih u intervenciji izraelskih snaga protiv Palestinaca u kompleksu Al-Akse u okupiranom Al-Kudsu povećan na 330.

(BN/Agencije)

Danas objavljeno

BiH pred tihim umiranjem

M.

U Srbiji preminula 63 pacijenta, virusom zaraženo 6.697 osoba

M.

Kako su nestale maske iz apoteke UKC Srpske?!

M.

Ostavite komentar