Izrael uveo kioske za testiranje - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Izrael uveo kioske za testiranje

Kiosci su nastali u saradnji kompanija koje se bave proizvodnjom medicinske opreme, civilnog sektora i vojnih vlasti, a vlasti Izraela ponudile su rešenje i drugim zemljama u cilju zajedničke borbe protiv koronavirusa. Tehničari koji uzimaju uzorke nalaze se u hermetički zatvorenom i sterilnom okruženju koje se brzo dezinfikuje i bez…

Kiosci su nastali u saradnji kompanija koje se bave proizvodnjom medicinske opreme, civilnog sektora i vojnih vlasti, a vlasti Izraela ponudile su rešenje i drugim zemljama u cilju zajedničke borbe protiv koronavirusa.

Tehničari koji uzimaju uzorke nalaze se u hermetički zatvorenom i sterilnom okruženju koje se brzo dezinfikuje i bez ikakvog kontakta sa potencijalno zaraženima.

Kiosk ima sopstveni dotok vazduha tako da osoblje unutra ne mora da nosi zaštitnu opremu koja se čuva za one na klinikama koji su u kontaktu sa pacijentima.

Sav pribor za uzmanje briseva nalazi se spolja, a medicinsko osoblje uzima uzorke tako što ubaci ruke u gumene rukavice koje su zakačene za dva kružna otvora.

Uzorci se obrađuju u roku od nekoliko sati, a rezultati se šalju građanima preko već postojećeg elektronskog kartona.

Foto: AFP/Jack Guez

Izvor: N1

Danas objavljeno

Sok, “gola kafa” ili nemasni jogurt – šta je tu POGREŠNO?

Zeljka

Prije spavanja ZAŠTITITE KOŽU kako biste se probudili svježi i odmorni

Zeljka

Rani odlazak muškaraca na spavanje može da ukaže na ozbiljan problem

Zeljka

Ostavite komentar