Izrael razbesneo Srbiju; Jedna odluka sada pada u vodu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Izrael razbesneo Srbiju; Jedna odluka sada pada u vodu

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio da će činjenica da su Izrael i tzv. Kosovo uspostavili diplomatske odnose “uticati na odnose Srbije i Izraela”.

Nikola Selaković je tim povodom rekao i da zbog toga nije ni srećan, ni zadovoljan.

“Izrael je sam izabrao da mu je važniji interes vezivanja za Ameriku i ono što je važno Americi nego Srbija, to je njihovo legitimno pravo. Ono što je važno to je da mi u tom procesu nismo učestvovali, jer predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić nije prihvatio da potpiše poziv Izraelu da prizna tzv. Kosovo, i obrnuto”, rekao je Selaković za Radio televiziju Srbije.

On je rekao da je vrlo zanimljivo i videće se da li će biti muslimanskih i arapskih zemalja koje će nakon ovoga priznavati tzv. Kosovo, dodajući da je on uveren da neće, i da će biti veoma teško da se to desi.

“Mi smo u odnose sa Izraelom uložili prethodnih godina ozbiljne napore, u odnose dva naroda, i nismo srećni zbog ovoga. Indikativno je da ste imali upinjanje visokog zvaničnika Stejt Departmenta Metjua Palmera da do ovog dođe, videćemo da li će se truditi toliko da se primene i drugi delovi iz sporazuma Srbije i Amerike, zaključenog u Vašingtonu”, rekao je Selaković.

Na pitanje kada će Srbija otvoriti ambasadu u Jerusalimu, on je odgovorio “otom potom”.

“Vućić je u Vašingtonu jasno rekao od čega taj proces zavisi i kako će se u budućnosti odvijati”, rekao je Selaković.

Danas objavljeno

Slovenija: Petoro lica preminulo, 941 zaraženo

M.

Pretučen radnik BIA-e dok je bio na službenoj dužnosti

M.

Stanivuković: To što se na UKC RS radi s kiseonikom je zločin nad čovječanstvom

M.

Ostavite komentar