Izrael raketirao sirijsku vojnu bazu, jedna osoba poginula - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Izrael raketirao sirijsku vojnu bazu, jedna osoba poginula

Nekoliko jakih eksplozija i pucnjava čuli su se u sirijskoj vojnoj bazi T-4 u provinciji Homs, prenose lokalni mediji. Izvor u sirijskoj vojsci saopšio je da je u pitanju bio raketni napad Izraela. Na snimcima koje su objavili mediji vidi se požar, eksplozija, kao i mogući udar rakete, a takođe…

Nekoliko jakih eksplozija i pucnjava čuli su se u sirijskoj vojnoj bazi T-4 u provinciji Homs, prenose lokalni mediji. Izvor u sirijskoj vojsci saopšio je da je u pitanju bio raketni napad Izraela.

Na snimcima koje su objavili mediji vidi se požar, eksplozija, kao i mogući udar rakete, a takođe dejstvo sirijske protivvazdušne odbrane.

Kako je izjavio sirijski vojni izvor za Sputnjik, u raketnom napadu poginula je jedna osoba, još dvije su ranjene, a oštećena je i infrastruktura aerodroma. Prema riječima sagovornika agencije, sirijska protivvazdušna odbrana odbila je napad uništivši dvije rakete.

U nedjelju je izraelska vojska saopštila da je napala dvije artiljerijske i jednu protivvazdušnu bateriju kao odgovor na granatiranje sa sirijske teritorije. Vazdušni napadi na položaje sirijskih trupa naneseni su nakon lansiranja dvije granate u pravcu Golanske visoravni koja je pod izraelskom kontrolom. Agencija SANA saopštila je da je u granatiranju poginulo tri, a ranjeno sedam vojnika.

Danas objavljeno

“Ne dirajte Rusiju” – u centru Zagreba

M.

Preminuo episkop šabački Lavrentije

M.

Crna Gora: I večeras protesti

M.

Ostavite komentar