12. Aprila 2021.

Izrael potvrdio? Iran: Osveta

Big Portal

Nekoliko sati nakon što su u iranskom podzemnom nuklearnom kompleksu Netanc puštene u rad nove centrifuge u reaktorima, dogodio se incident i prekid u napajanju električnom energijom.

Vlasti Irana optužile su Izrael za incident i najavljuju osvetu, prenela je danas iranska državna televizija izjavu ministra spoljnih poslova Irana Muhameda Džavada Zarifa.

Jučerašnji incident u nuklearnom postrojenju Netanc, zvanični Teheran je okarakterisao kao čin “nuklearnog terorizma” i saopštio da zadržava pravo da preduzme odgovarajuću akciju protiv izvršitelja. “Cionisti žele da nam se svete zbog napretka koji postižemo u ukidanju sankcija. Javno su saopštili da nam to neće dozvoliti. Ali, mi ćemo se osvetiti cionistima”, najavio je Zarif, prenosi Rojters.

Izrael kao da ne želi da opovrgne navode da stoji iza jučerašnjeg sajber napada koji je prvi čovek iranskog nuklearnog postrojenja nazvao “terorističkim činom koji zahteva odmazdu”, naveo je Gardijan.

Surpotno dosadašnjoj praksi, izraelske vlasti ovoga puta nisu zabranile medijsko izveštavanje o ovom slučaju, kao što je bila praksa u prethodnim, sličnim situacijama.

Naprotiv, izraelski mediji su u velikom broju izveštavali o incidentu u Netancu, a javni radijski servis Izraela je učinio neobičan korak dalje i objavio da je izraelski Mosad “odigrao centralnu ulogu”.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da je “borba protiv Irana, njegovih saveznika i naoružavanja koje sprovodi Teheran – ogromna misija”.

“Situacija koju imamo danas neće obavezno biti nalik onoj koju ćemo imati sutra”, poručio je Netanijahu bez dodatnih objašnjenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare