Izračunali su: Evo kakve su vam šanse da postanete milioneri - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Izračunali su: Evo kakve su vam šanse da postanete milioneri

Mišljenje stručnjaka.

Oduvek ste se pitali kolike su vam šanse da postanete milijarder?

To je zanimalo i novinare Bloomberg Newsa, pa su pitali stručnjake koji su izračunali da li bi vaša rasa, godine i obrazovanje mogli da utiču na šanse da postanete milijarder u SAD-u.

Istraživači Wiliam Emons, Brian Noet i Lauel Rickets pregledali su podatke anketa Federalnih rezervi od 2010. do 2013. kojima je obuhvaćeno 12,500 američkih porodica.

Što su obrazovaniji Azijati i belci to imaju bolje šanse da se obogate, dok za Afroamerikance i Latinoamerikance to ne igra preveliku ulogu.

Naime, belci bez završene srednje škole u SAD-u imaju 1,7 posto šanse da postanu milijarderi, dok Afroamerikanci u istim uslovima imaju manje od jedan posto šanse za to. Sreća im se ne smeši ni ako završe srednju školu, jer im se mogućnost za milionima poveća na svega 6,7 posto.

I dok se belcima i Azijatima šanse povećavaju i s godinama, za Afroamerikance to baš i nije tako. Azijati stariji od 40 godina imaju 21 posto šanse da zgrnu milione, dok su 40-godišnjim Afroamerikancima šanse iste kao i belcima koji su tek završili srednju školu.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Razumeju li psi kad im kažemo da ih volimo?

Vanja A

Makron mladima u Francuskoj obećao besplatne kondome

Vanja A

Rekao da nema ništa da prijavi – pas otkrio švercovane tompuse na aerodromu

Vanja A

Ostavite komentar