24. Oktobra 2022.

Iznuđivao novac od radnice kladionice, pa ukrao pare iz sefa

Big Portal

U banjalučkom tužilaštvu su rekli da se on sumnjiči za zelenaštvo i iznudu.

– Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 23. septembra 21. oktobra, u ulici Carice Milice u Banjaluci, iskoristio povjerenje oštećene R.V.B, radnice u kladionici „Mocart“ i njenu materijalnu situaciju, te istoj dao novac na zajam a za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist – rekli su u Tužilaštvu.

Osumnjičeni je potom uputio ozbiljne prijetnje na život i tijelo prema maloljetnom djetetu oštećene a upotrebom vatrenog oružja prijetio oštećenoj, te je od nje ukrao ključ od kladionice i šifru sefa a potom iz sefa uzeo novac u iznosu od 7.808,80 KM, cigarete u vrijednosti od 1.657 KM i novac od vaučera u iznosu 3.165 KM.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke,te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare