11. Augusta 2022.

Iznenadni prekid rada Google-a

Big Portal

Prekid u više od 40 zemalja

Portparol kompanije navodi da je tim “brzo radio” na otklanjanju kvara i da usluge ponovo rade normalno. „Svesni smo problema sa ažuriranjem softvera koji se dogodio i nakratko je uticao na dostupnost Google pretrage i Mapa“, navodi Google u saopštenju. „Izvinjavamo se zbog neprijatnosti. Radili smo na brzom rešavanju problema i naše usluge sada ponovo funkcionišu.”

Platforma DownDetector koja korisnicima pruža informacije u realnom vremenu, potvrdila je da je Google „imao probleme“.

Korisnici su naveli da su platforme Gmail, Google mape i Google slike takođe imale problema. Prekid rada Google-a, uticao je na najmanje 1.338 servera širom sveta u više od 40 zemalja, uključujući SAD, Australiju, Južnu Afriku, Keniju, Izrael, delove Južne Amerike, Evrope i Azije, uključujući Kinu i Japan.

Prvi prekid rada trajao je otprilike 34 minuta a zatim je usledio još jedan. Drugi je uticao na manji broj servera i trebalo je oko sedam minuta da se reši problem. Korisnici koji su pokušali da koriste pretraživač dobili su grešku 502 ili 500.

„Server je naišao na privremenu grešku i nije mogao da dovrši vaš zahtev“, bila je jedna od poruka. „Molim vas, pokušajte ponovo za 30 sekundi.“ Korisnici su ​​na Twitter-u izrazili svoju zbunjenost, koristeći alternativne pretraživače, uključujući Bing i DuckDuckGo za pretargu.

Google ne objavljuje tačne podatke o saobraćaju ali je najposećenija veb lokacija, koja prima više od 80 milijardi poseta mesečno.

Izvor: TheGuardian / PCPress

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare