11. Jula 2022.

Iznenađujuće stvari koje smo mislili da radimo PRAVILNO

Big Portal

Retko zastajemo da razmišljamo o ovim svakodnevnim stvarima.  Ali, ne brinite – život je mnogo jednostavniji nego što mislite. Pronašli smo neke tajne trikove koji će vam olakšati život.

1. Pojedite kapkejk kao profesionalac

Da ne bi sav šlag ili glasuza završili na vašem nosu, pravi način da pojedete  kolač je da ga prepolovite. Stavite dno na vrh i pojedite ga kao kolač-sendvič.

2. Postoji pravi način na koji treba da nosite šolju kafe

Najčešći način držanja šoljice za kafu je drška. Ali držeći šolju na ovaj način, veća je šansa da će se ona prosuti po vašoj odeći kada hodate. Da biste to izbegli, najbolji način da držite šolju za kafu je da je zgrabite odozgo prstima.

3. Koristite konac za zube umesto noža da isečete tortu, kako bi glazura ostala netaknuta

Konac možda nije prva stvar koja vam pada na pamet kada pomislite da sečete tortu. Međutim, koristiti ga kao  zamenu za nož je odlična ideja kada želite da dobijete savršene kriške i da ne uništite glazuru na torti.

4. Promenite mesto gde stavljate jaja

Sigurno ste primetili da većina frižidera ima mesto na vratima za čuvanje jaja. Ali istina je da su vrata frižidera i njegove gornje police toplije od drugih područja. Dakle, najbolje mesto za čuvanje jaja i držanje na hladnom bilo bi na donjoj polici ili u fioci ako je imate. 

5. Šnalu za kosu koristite pogrešno 

Ako ste ikada imali problema da nosite ove šnale jer ih je teško stavljati i držati na mestu, razlog je taj što ste ih sve vreme pogrešno koristili. Ispravan način da ih koristite je da ih gurnete u skalp sa talasastom stranom nadole. Rebra su dizajnirana da drže kosu i spreče njeno klizanje.

6. Ne morate čekati da se vruća hrana ohladi pre nego što je stavite u frižider

Obično čekamo da se hrana ohladi pre nego što je stavimo u frižider, ali prema USDA Službi za bezbednost i inspekciju hrane, hrana ne bi trebalo da provede više od 2 sata van frižidera. Umesto toga, odvojite velike količine hrane u manje posude da biste je brzo ohladili i odmah skladištili.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare