Iznenada preminuo sedmostruki šampion u Tetrisu - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Iznenada preminuo sedmostruki šampion u Tetrisu

Sedmostruki svjetski prvak u Tetrisu, Jonas Nojbauer, preminuo je u 40. godini usljed iznenadnih zdravstvenih problema.

Nojbauer je dao značajan doprinos popularizaciji igre Tetris kao esporta, a svetsko prvenstvo u klasičnom Tetrisu je osvojio sedam puta, prenosi portal Kliks, uključujući prvo koje je održano 2010. godine. U deset prethodnih godina je dva puta bio viceprvak sveta.

“Nismo mogli da tražimo boljeg šampiona, uzora i prijatelja. Jonase, nedostaješ nam, volimo te i zahvalni smo ti što si nas inspirisao da uvek budemo što bolji. Počivaj u miru”, stoji u tvitu objavljenom na zvaničnom profilu prvenstva u Tetrisu.

“Ovo je ogroman gubitak na toliko mnogo načina. Jonas Nojbauer je bio jedan od najvećih igrača klasičnog Tetrisa svih vremena, plenio je svojim veštinama, duhom i ljubaznošću”, saopšteno je na profilu Tetrisa.

U jednom od svojih intervjua, Nojbauer je svoj stil igranja Tetrisa uporedio sa džez pijanistom čije sviranje može biti haotično jer je uvek improvizovao umesto da se drži plana.

Osim takmičenja na svetskim prvenstvima, Nojbauer je imao svoj stream na platformi Twitch. Pored Tetrisa, igrao je i video-igre The Last of Us 2 i Dungeons and Dragons.

Izvor: B92

Danas objavljeno

RedMagic gaming telefon sa 18 GB RAM-a

V.R.

Tianwen-1: Kina objavila nove fotografije Marsa

V.R.

Nvidia RTX 3080 Ti GPU će imati 12GB GDDR6X memorije i ograničenje za rudarenje kriptovaluta

V.R.

Ostavite komentar