6. Februara 2020.

Izmjena u Poslovnoj zoni Ramići

Big Portal

Ona je prvenstveno trebala zagrijavati proizvodne pogone u toj zoni, te eventualno okolne privatne korisnike, ali došlo je do promjene plana.

Novina će biti provedena kroz Nacrta izmjene dijela Regulacionog plana „Poslovne zone Ramići“, dokumenta koji će razmatrati odbornici na idućem zasjedanju Skupštine grada.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević je rekao da je ova izmjena bila neophodna.

– Imamo dosta zahtjeva investitora za kupovinu parcela u Ramićima i zbog toga mijenjamo taj RP. Obuhvatamo dio od oko desetak dunuma zemlje koji nikada nije tretiran regulacionim planom u sklopu Poslovne zone Ramići, jer ga nismo mogli koristiti u te svrhe iz više razloga – kazao je on.
Objasnio je da se tu nalazi potok, ali predviđeno je njegovo uređenje, čime će ta površina biti iskoristiva za gradnju proizvodnih pogona.

– Što se tiče rejonske kotlovnice, njena gradnja više nije logična jer trenutni korisnici Poslovne zone Ramići imaju individualna grijanja. Pored toga, u tom dijelu je uglavnom zastupljena individualno stanovanje i ona ne bi nikada imala efekta, a zadržavala je tu lokaciju. Ona se trebala graditi prije nego što su se počeli graditi prozvodni pogoni u zoni, pa da sva preduzeća budu njeni korisnici, ali pošto se to nije desilo, firme su sebi obezbijedile grijanje i nema više potrebe za nju – rekao je Stanarević.

Naveo je da će se pojas zelene površine zadržati uz potok, a da će se ostatak zemljišta podijeliti u dvije jednake parcele kako bi ih Grad ponudio na prodaju.

– Iako se iz ovog dijela briše kotlovnica, u slučaju da se nekada javi potreba i da na primjer u tom dijelu dođe do razvoja i gradnje zgrada, na kraju ove lokacije jedan prostor će biti prazan i tu bi se evntualno mogao planirati jedna takav objekat – zaključio je on.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare