Izmijenili statut da bi produžili mandat direktoru - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Izmijenili statut da bi produžili mandat direktoru

Upravni odbor Agencije za osiguranje Republike Srpske izmjenama statuta je produžio mandat direktora sa četiri na pet godina i omogućio mu da na toj poziciji ostane sve do reizbora.

“Ako se do isteka mandata direktora Agencije ne izvrši novo imenovanje direktor će nastaviti da obavlja svoju dužnost sve dok Narodna skupština Republike Srpske ne okonča postupak novog imenovanja”, stoji u izmjenama statuta.

Isto pravilo je primjenjeno i za predsjednika i članove upravnog odbora.

Takođe, izmjenama statuta direktor agencije je dužan da imenuje svog zamjenika u slučaju kada je spriječen da vrši funkciju a koji će imati isti obim prava i dužnosti kao i sam direktor.

Nova pravila oko izbora čelnih ljudi su donesena kroz izmjene Zakona o društvima za osiguranje koji je Narodna skupština RS usvojila na sjednici u julu ove godine.

Podsjećamo, izbor za novog direktora AZORS-a je raspisan početkom septembra a Slaven Dujaković (DNS), koji je na njenom čelu potvrdio je da se ponovo kandidovao.

Ono što je zanimljivo, a o čemu je CAPITAL pisao je da će direktora birati vršioci dužnosti, tačnije osobe koje nisu imenovane na osnovu konkursa, koji u ovom slučaju trebaju da sprovedu.

(Capital)

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar