Izlaznost do 9 sati - 5,2 odsto - BIGportal.ba
Region Vijesti

Izlaznost do 9 sati – 5,2 odsto

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) saopštio je da je, na osnovu do sada pristiglih podataka, izlaznost do 9 sati 5,2 odsto birača.

To je isti procenat izlaznosti u odnosu na parlamentarne izbore iz 2016. godine, a nešto manja nego na predsjedničkim izborima iz 2017. godine kada je do do 9.00 časova glasalo 5,8 odsto građana, rečeno je na konferenciji za novinare predstvnika CeSID-a.

Posmatrači CeSID-a su primjetili nepravilnosti kao što su kašnjenje sa otvaranjem biračkih mjesta i gužve, probleme sa ubacivanjem kontrolnog listićem na pet mjesta, te greške pri proceduri glasanja, odnosno ubacivanje listića u pogrešne kutije.

U Srbiji su jutros u sedam sati otvorena biračka mesta za redovne parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore, a bice zatvorena u 20 sati, do kada traje i izborna tišina.

Pravo glasa ima 6.584.376 birača, koji mogu da glasaju na 8.385 biračkih mesta i opredeljivaće se između ukupno 21 stranke, koalicije ili liste, kojima je za ulazak u parlament potrebno da pređu cenzus od tri odsto.

(Tanjug)

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar