Izjava Brisela je sramna, Vučić ne putuje na Samit EU - BIGportal.ba
Region Vijesti

Izjava Brisela je sramna, Vučić ne putuje na Samit EU

Predsjednik Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice i sramne reakcije Evropske unije na taj potez.

Vučić je naglasio da je izjava Brisela sramna i da je to najblaža reč koja može da se upotrebi.

– Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto kao i Rada Trajković koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem ako do toga uopšte dođe – rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da je u pitanju “bedni antisrpski odnos” koji je pokazala EU i da je ovo što je uradio “teroristički ološ Aljbin Kurti” zaslužilo osudu.

– Ćutim mesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme – rekao je predsednik.

Vučić je istakao da je to “u skladu sa interesima jedne evropske sile” koje treba neko da provede protiv Srba.

– Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije poverenje u Srbiji nemaju, ali imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema.

Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Mertohija najveća srpska svetinja. Za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana – rekao je on.

Vučić je poručio da mogu da “baljezgaju o tome da je Srbija kriva”, ali da njega to ne zanima.

Srbija neće imati predstavnika na predstojećem Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan! Kako saznaje “Blic”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće putovati u Tiranu 6. decembra.

(Kurir.rs/Blic)

Danas objavljeno

Dvije žene ranjene u pucnjavi u Kosovu Polju

M.

U raciji u Tirolu pali i dileri iz BiH, rasturali kilograme kokaina i marihune

M.

Rusija: Primoravaju nas da ubrzamo tempo

M.

Ostavite komentar