Izgubio se na planini i ignorisao pozive spasilaca jer nije prepoznao broj - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Izgubio se na planini i ignorisao pozive spasilaca jer nije prepoznao broj

Planinar koji se izgubio na planini je navodno ignorisao pozive spasilaca jer nije prepoznao broj.

Neimenovani momak izgubljen je 24 sata dok je pešačio na planini Elbert u Koloradu u Americi, ali su se ponovljeni pokušaji timova da kontaktiraju čoveka pokazali bezuspešno jer je odbio da odgovori na pozive sa nepoznatih brojeva, saopštile su vlasti.

U saopštenju, Lake County Search and Research (LCSAR) navodi da je čovek krenuo u 9 sati ujutro 18. oktobra, ali do 20 časova nije se vratio. Uprkos ‘višestrukim pokušajima da kontaktiraju subjekta preko njihovog mobilnog telefona’, nisu bili u mogućnosti, a pet članova LCSAR-a je poslato da pomognu u pokušaju lociranja planinara.

U 3 sata ujutro 19. oktobra, i bez traga od čoveka, spasioci su se vratili i nova ekipa je izašla da pretraži drugu oblast. Međutim, u 9.30 ujutru, nestali čovek se vratio u svoj smeštaj i objasnio da je “zgubio trag oko sumraka i da je proveo noć tražeći trag, odskočio je na različite staze pokušavajući da locira pravu , pa konačno stigao do svog automobila sledećeg jutra, otprilike 24 sata nakon što su krenuli na pešačenje. Bio je potpuno nesvestan da ga članovi tima za potragu i spasavanje traže i nije odgovarao na pozive sa nepoznatog broja.

LCSAR je iskoristio incident da istakne važnost javljanja na telefon ako se desi da se izgubite dok ste na planinarenju – čak i ako ne verujete da vas neko traži.

Danas objavljeno

Dadilja djece Anđeline Džoli: “Sklona je piću”

Vanja A

Koza upala u kancelariju i ukrala papire

Vanja A

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom, pa postale majke u isto vrijeme

Vanja A

Ostavite komentar