5. Septembra 2022.

Izgubila psa pa poklanja auto onom ko ga pronađe

Big Portal

Ovako glasi objava Svetlana Pandžić iz Beograda čiji se apel za pronalaženje njenog ljubimca rase ši-cu ovih dana dijeli društvenim mrežama.

Svetlana objašnjava da pas nestao dok je putovala sa roditeljima od Beograda ka selu pored Vladičinog Hana u danu u kome su je zadesile brojne nevolje.

“Na putu ka Vladičinom Hanu željela sam da se zaustavimo na odmorištu ‘Bobovište’ kod Aleksinca i da odemo do toaleta u obližnjoj kafani. Ispred odmorišta sam naglo skrenula i zakačila saobraćajni znak. Nisam oštetila kola, niti saobraćajni znak, ali su se kola naglo zaljulala, zbog čega se Ela, koja je spavala na zadnjem sjedištu, baš mnogo uplašila. Na odmorištu sam je povela na povocu ka toaletu, ali mi se uplašena istrgla iz ruku, provukla kroz šipražje i počela da bježi starim putem ka selu Bobovištu i Aleksinačkim rudnicima. Trčala sam za njom punih sedam kilometara, ali nisam uspjela da je stignem”, govori Svetlana.

Navodi da je trčala za psom sve dok je imala snage, ali ni jedno od vozila koje je usput sretala nije htjelo da stane i da je poveze.

Kamiondžije koje je sretala na putu su joj potvrđivale da su vidjele njenog psa na otprilike kilometar ispred.

“Kad više nisam imala snage da trčim vratila sam se do odmorišta. Zabrinula sam se za roditelje jer su stari, imaju 76 i 78 godina, a uz to je otac prije 12 godina imao šlog i ne govori. Dok sam se vraćala shvatila sam da nemam torbicu sa dokumentima i telefonom i da sam je zaboravila ispred toaleta. Na odmorištu sam doživjela novi šok. Mojih roditelja nije bilo, nije bilo ni mog automobila, ni moje torbice. U kafani su mi rekli da je naišao neki čovjek sa kamionom za šlepanje i da je natovario moj automobil i povezao moje roditelje. Torbicu mi je odnio neko ko je tuda prošao”, rekla je Svetlana.

Uz pomoć čovjeka iz kafane uspjela je da pozove majku na mobilni telefon i da ih sustigne na oko pet kilometra od odmorišta.

“Vozač šlep službe nije imao nikakvo objašnjenje zašto je pokupio moj auto i moje roditelje. Još je tražio da mu platim uslugu. Nekako smo nastavili put, ali su mi se kola ispred Vladičinog Hana pokvarila. Ostala sam pet dana ‘zarobljena’ u selu pord Vladičinog Hana odakle je moj otac, a otuda sam pokušavala na sve moguće načine da pronađem Elu. Sve redom sam pitala, ali niko iz sela nije htio da me odveze do mjesta gde sam izgubila psa. Zvala sam policiju, veterinare, objavila sam fotografije na društvenim mrežama. U potragu se uključila i moja rođaka iz Aleksinca, međutim, bez uspjeha. Ona je odštampala plakat sa fotografijom mog psa i nagradom koju nudim. Organizovala je i neke humane ljude koji je traže”, izjavila je Svetlana.

Veoma je razočarana, kako kaže, time što je neki čovjek koji se predstavio kao Darko Radu iz Bobovišta želio da zloupotrijebi to što je ponudila nagradu za pronalaženje psa.

“Taj čovjek me je pozvao i rekao da je Ela kod jednog dječaka. Tražio mi je 250 evra da bi mi rekao gdje je i još 250 kada je uzmem. Zatražila sam da mi pošalje fotografiju mog psa i rekla da ću istog časa da mu uplatim novac, ali nije pristao. U policiji u Aleksincu su mi, nakon što sam prijavila da mi je pas ukraden, rekli da u Bobovištu ne živi niko sa imenom Darko Radu”, kazala je Svetlana.

Zbog obaveza na poslu, dodaje, morala je poslije odmora da ponovo počne da radi, ali i da uzme slobodne dane i vrati se do mjesta gdje je Ela nestala kako bi je potražila, prenosi “Nova.rs”.

“Htjela sam juče da odem, ali je mom ocu pozlilo pa sam morala da ostanem sa njim. Nadam se da je moja Ela živa, nije navikla da bude sama u prirodi, plaši se visokog šiblja i automobila koji se kreću. Kada je pobjegla, trčala je samom ivicom puta. Ona je jedan veoma umiljat pas koji se ne plaši drugih ljudi, prilazi svima koji je pozovu i maze. Nadam se da je neko, ko ne zna da je tražim, uzeo i da je čuva”, rekla je Svetlana.

Apelovala je na sve ljude iz Bobovišta i naselja Aleksinački rudnik, jer pretpostavlja da je njena Ela tu negdje, da joj pomognu da je pronađe.

Oni koji imaju bilo kakvu informaciju o psu mogu da to jave putem telefona 017 484771 ili 064 1015282.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3008345452798431&set=a.1391156101184049

Može biti slika sljedećeg: pas i tekst "sledi nagrada. Bobovista Nestala 25.8 Aleksinac kod Ela. NAGRADA 500 e 064 101 52 82"

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
sanja
sanja
1 godina prije

O svasta