Izgradnja mosta u Toplicama pri kraju: Iz budžeta Banjaluke za radove dodatnih 300.000 KM - BIGportal.ba
Banja Luka

Izgradnja mosta u Toplicama pri kraju: Iz budžeta Banjaluke za radove dodatnih 300.000 KM

U okviru radova na izgradnji novog mosta u Srpskim Toplicama, u toku je postavljanje završnog sloja asfalta na mostu i na pristupnim saobraćajnicama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za dodatne radove i završetak ovog mosta, kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković prilikom današnjeg obilaska gradilišta novog mosta, bilo je potrebno izdvojiti dodatnih 300.000 KM iz ovogodišnjeg budžeta.

“U razgovoru sa izvođačima, potvrdili su nam da bi krajem ovog mjeseca radovi trebalo da budu kompletno završeni i da most bude stavljen u funkciju”, kazao je Stanivuković. Najavio da će već u toku ove godine početi i prvi radovi na mostu u Česmi.

“Mostovi su važni, oni spaju ljude i obale, uvezuju našu Banjaluku”, zaključio je gradonačelnik. Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u skladu sa dinimikom izvođenja radova na mostu u Toplicama, poslije postavljanja završnog sloja asfalta, slijedi ugradnja mostovske i pješačke ograde na zidovima, izgradnja rasvjete, te horizontalne i vertikalne signalizacije, kao i ispitivanje mosta.

Novi most omogućiće kvalitetniju vezu između Istočnog i Zapadnog tranzita, te rasteretiti ulaz u grad iz pravca kanjona Tijesno i Manjače.
Novi most u Toplicama je raspona 62 metra i ukupne širine 11 metara – sa dvije kolovozne trake i dvostranim trotoarima. Vrijednost investicije je oko 3.5 miliona KM, uz dodatnih 300.000 KM izdvajanja u ovoj godini kako bi se okončala gradnja mosta.

Danas objavljeno

Odbornici SNSD-a kažnjena – prekršila mjere izolacije

M.

Dom zdravlja Banjaluka: Plan vakcinacije za period od 18. do 23. oktobra

M.

Zbog kvara na vrelovodu, bez grijanja veći dio grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar