Izgradnja kružnog toka na Laušu PRI KRAJU - BIGportal.ba
Banja Luka

Izgradnja kružnog toka na Laušu PRI KRAJU

Izgradnja kružne raskrsnice kod restorana „Sirano“ na Laušu užurbano se privodi kraju kako bi do srijede, 19. juna, i zvanično bila puštena u saobraćaj, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. – Tokom vikenda položen je prvi nosivi sloj asfalta na kružnoj raskrsnici. Danas se radi na postavljanju ulične…

Izgradnja kružne raskrsnice kod restorana „Sirano“ na Laušu užurbano se privodi kraju kako bi do srijede, 19. juna, i zvanično bila puštena u saobraćaj, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

– Tokom vikenda položen je prvi nosivi sloj asfalta na kružnoj raskrsnici. Danas se radi na postavljanju ulične rasvjete i vertikalne signalizacije i uporedo se završavaju ivičnjaci. Ostaje da se tokom dana i sutra postavi i završni sloj asfalta i iscrta horizontalna signalizacija – ističu u Odjeljenju.

Izgradnja ovog kružnog toka je od velike važnosti za protok saobraćaja u ovom dijelu grada i izvodi se u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada. Projekat vrijedan 650.000 KM, finansiraju Putevi RS.
Osim ovog projekta iz oblasti saobraćaja, na Laušu treba da počne gradnja nove saobraćajnice između Paprikovca i Lauša (preko voćnjaka nekadašnje “Ekonomije”), kojom bi se upravo rasteretila raskrsnica kod “Sirana” i saobraćaj kroz Karađorđevu ulicu. Za ovaj projekat riješeni su imovinsko-pravni odnosi i obezbijeđena sredstva uz pomoć Vlade RS.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za petak, 22.01.2021. godine

D

Stanivuković najavio objavljivanje svih računa koje plaća grad

M.

Planirana isključenja električne energije za četvrtak, 21.01.2021. godine

D

Ostavite komentar