Izgradnja fabrike "Sinofarm": Hoće li Srbija vakcinama snabdijevati i region? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Izgradnja fabrike “Sinofarm”: Hoće li Srbija vakcinama snabdijevati i region?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Kine u Srbiji Čen Bo saglasni su da će, izgradnjom nove fabrike koja bi u Srbiji proizvodila vakcine kineske kompanije “Sinofarm”, Srbija biti svrstana u red onih zemalja koje i na ovom planu mogu da budu konkurentne na izuzetno zahtjevnom svjetskom tržištu.

Na sastanku je naglašeno da bi, izgradnjom ove fabrike, Srbija dugoročno i strateški obezbijedila redovno snabdijevanje vakcinama i zaštitu zdravlja stanovništva Srbije, kao i zemalja regiona.

Vučić je ponovio zahvalnost prijateljskoj Kini i predsjedniku Si Đinpingu za ogromnu solidarnost i pomoć tokom pandemije virusa korona, zahvaljujući kojoj su građani Srbije među prvima u svijetu dobili kvalitetnu zaštitu od ove opasne bolesti, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je još jednom potvrdio izuzetno povjerenje građana Srbije u kinesku vakcinu, a time i u kinesku državu i njene stručnjake.

Tokom sastanka, bilo je riječi i o napretku radova na infrastrukturnim projektima u Srbiji na kojima rade kineske kompanije, konstatovano da projekti prate predviđenu dinamiku, te da će do kraja godine biti završena dva ključna infrastrukturna projekta, auto-put Preljina-Požega i brza pruga Beograd – Novi Sad.

Na sastanku je razgovarano i o predstojećoj posjeti kineskog ministra odbrane Beogradu, koja će biti posvećena daljem unapređenju bilateralnih odnosa u ovoj oblasti.

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar