Izgorjelo skladište, šteta procijenjena na više stotina hiljada maraka - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Izgorjelo skladište, šteta procijenjena na više stotina hiljada maraka

U požaru koji je jučer u poslijepodnevnim satima zahvatio skladište građevinskog materijala firme “Megašpar” u Donjem Kamengradu, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, pričinjena je šteta koja se procjenjuje na više stotina hiljada maraka.

Prema riječima Edina Gubelića, komandira Vatrogasne jedinice, odmah nakon dojave o požaru na lice mjesta upućena je dežurna jedinica. Prema njegovim riječima, situacija je bila veoma teška, jer je vatra zahvatila brzogorući građevinski materijal koji je bio uskladišten u hali, a požar je prijetio da se proširi na okolne stambene objekte u neposrednoj blizini.

“Uspjeli smo, zahvaljujući požrtvovanosti naših vatrogasaca, požar staviti pod kontrolu i spriječiti da se proširi i načini mnogo veću štetu. Vatru je bilo teško gasiti jer je gorjelo skladište s stiroporom, katranom i drugim materijalima koji su izuzetno zapaljivi”, istakao je Gubelić.

Prema njegovim riječima, nakon što je lokalizovan, požar je ugašen, ali je šteta izuzetno velika.

Vlasnik pomenute firme, Jasmin Smajlović, ističe kako se ona procjenjuje na više stotina hiljada maraka.

“Vrijednost same hale je oko 70.000 maraka, a bila je puna građevinskog materijala koji je istovaren prije nekoliko dana”, kaže Smajlović.

U ovome trenutku se utvrđuje šta je mogući uzrok požara, a vlasnik kaže kako sumnja da je vatra najprije zahvatila drveni objekat koji se nalazio uz samu halu gdje su bila uskladištena drva, pa se potom proširio na skladište.

Sem vatrogasaca, u gašenju je sudjelovao veliki broj mještana, čijom je požrtvovanošću spasen dio građevinskog materijala da ne izgori.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Novi detalji o zločinu: Sačekao ga kod “Delte” i ubo, pa trčao za njim da mu presudi

M.

Peskov: Mobilizacija u Rusiji završena

M.

Pucnjava u Istočnom Novom Sarajevu, ima ranjenih

M.

Ostavite komentar