Izgleda da Samsung konačno planira da ponudi brzo punjenje od 45W na svojim telefonima - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Izgleda da Samsung konačno planira da ponudi brzo punjenje od 45W na svojim telefonima

Jedna od oblasti u kojoj Samsung zaostaje za drugim Android OEM proizvođačima je brzo punjenje.

Dok su OEM-ovi kao što je Xiaomi već komercijalizovali brzo punjenje od 120W, najnoviji i najbolji Samsungovi flagship modeli su još uvek na samo 25W. Međutim, postoje glasine da bi se to konačno moglo promeniti sa Galaxy S22 serijom. Sada, novi izveštaj sugeriše da će južnokorejski gigant takođe osvežiti svoju liniju punjača.

Prema WinFuture, Samsung planira da na tržište izbaci dva nova brza punjača. Prvi je Samsung Power Adapter Trio (EP-T6530), dok je drugi nazvan Samsung 45W US Type-C adapter za napajanje (EP-T4510).

Power Adapter Trio ima tri porta, omogućavajući korisnicima da pune tri uređaja istovremeno. Od tri, dva su USB porta C tipa, dok je treći USB-A. Prvi port Type-C nudi maksimalnu izlaznu snagu od 65W, dok drugi i treći port imaju najveću snagu od 25 odnosno 15W.

Samsung45Wpunja.jpg

Pretpostavljamo da je opcija od 65W za Samsung Chromebook i Windows laptopove, zato što nijedan od Samsung telefona na tržištu trenutno ne podržava brzo punjenje od 65W, a istovremeno nemamo nikakve dokaze da će predstojeća serija Galaxy S22 podržavati brzo punjenje te snage.

Govoreći o adapteru za napajanje EP-T4510, on će ponuditi snagu do 45W i ima USB Type-C port. Punjač od 45 W je verovatno za Samsungove dolazeće flagship modele i povezan je sa glasinama da Galaxy S22 Ultra podržava brzo punjenje do 45W. Imajte na umu da je Samsung prestao da isporučuje punjač sa svojim top modelima na većini tržišta. Čak i ako je novi punjač od 45W za seriju Galaxy S22, Samsung ga najverovatnije neće ponuditi sa telefonima u kutiji. Verovatno će to biti deo posebne kupovine.

Dok su Galaxy S20 Ultra i Galaxy Note 10+ zapravo su podržavali punjenje od 45W, Samsung je regresirao i smanjio brzine punjenja narednih modela — Galaxy S21 Ultra i Galaxy Note 20 serije — koji su dostigli 25W.

Benchmark.

Danas objavljeno

Ruski hakeri ukrali više od 50 miliona lozinki

V.R.

Neredi u najvećoj fabrici iPhone telefona u Kini

V.R.

Google Workspace donosi poboljšanu pretragu Gmail prepiske

V.R.

Ostavite komentar