24. Oktobra 2022.

Izgleda da Pixel satovi imaju ozbiljne probleme sa ekranom

Big Portal

Medijske kuće kao što je 9to5Google objavile su da su samo pet dana korišćenja sata sa uključenim Always On Display opcijom bar 12 sati dnevno, bile dovoljne da „preslikaju“ izgled ekrana na druge prikaze. Ovo je posebno primetno na uniformnim pozadinama kao što je siva.

Interesantno je da kada isključite AOD, ovi duhovi drugih ekrana nestanu, ali se vrate kada se prikaže nešto drugo. Pixel Watch nudi AMOLED ekran gustine 320 ppi koji ima opciju pojačavanja svetline do 1000 nita.

GooglePixelWatch.jpg

Google je izjavio da se permanente promene na ekranu neće pojaviti na Pixel Watch i da je zadržavanje slike samo privremena stvar. Oni su uvereni da to nije najava pravog urezivanja slike i da će vremenom nestati sa ekrana, a da vreme nestajanja zavisi od vremena koliko se neka slika prikazuje.

Google ima algoritam koji menja svetlinu pojedinačnih piksela svakog minuta kako bi se smanjilo zadržavanje slike, kao i da zbog toga većina vlasnika novog sata ne bi trebala da ima problem ovog tipa.

Android Wear and Wear OS su nudili zaštitu od urezivanja ekrana koja postepeno pomera piksele na ekranu tokom određenog vremenskog perioda tako da to nije primetno krajnjem korisniku. Pixel telefoni nisu patili od široko rasprostranjenog burn-in efekta vezanog za AOD otkako je funkcionalnost predstavljena sa Pixel 2 i 2 XL 2017. godine. Poređenja radi, Apple Watch je čekao pet generacija (Serija 5) da implementira uvek uključen ekran.

GooglePixelWatch.jpg

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare