Izetbegović: Razbiti BiH neće moći - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Izetbegović: Razbiti BiH neće moći

Lider SDA Bakir Izetbegović smatra da odgovor na najavljenu blokadu rada državnih institucija političara iz Republike Srpske treba da bude čvrst i bez pristajanja na ultimatum.

“Moramo odgovoriti čvrsto i bez popuštanja – Mirovni sporazum, Ustav i zakoni se moraju poštovati. Nema ni govora da ćemo pristati na ultimatum i oslabiti Ustavni sud koji je jedan od posljednjih mehanizama kojim se mogu popravljati stvari u BiH”, rekao je Izetbegović za Klix.ba.

On smatra da bi to pitanje trebalo da presjeku PIC, OHR i Tužilaštvo.

“Ukoliko to ne učine ući ćemo u politički limb koji će potrajati. Razbiti BiH neće moći, Ustavni sud neće ostati bez inostranih sudija, patriotske političke snage neće ustuknuti pred drskošću i pretnjama strane koja slavi ratne zločince”, rekao je on.

Kako dodaje, politička kriza će se preneti na ekonomiju, a tada će, uvjeren je, na udaru biti prvi oni koji su krizu izazvali, dok je Federacija BiH ekonomski jača.

“Na svaki scenarij smo u proteklih 30 godina imali odgovor, zašto ne bismo i na ovaj? Sve što neodgovorni i bahati političari budu radili, sebi će raditi. I biće krivi za sve što se može desiti. Mi ćemo učiniti sve da ih urazumimo, da sačuvamo mir, sigurnost i stabilnost, da smanjimo štete izazvane iracionalnim djelovanjem. Sve što tražimo jeste da se poštuje Ustav i zakon. I poštovaće se”, rekao je Izetbegović.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Dodik: Јasno sam rekao da BiH nema saglasnost za put u NATO

M.

Naređena evakuacija nakon eksplozije u Čačku

M.

Eksplozije u Moskvi

M.

1 Komentar

racic 15 Februara, 2020 at 8:50 pm

Cini mi se da si ti Bakire nas dobri i predobri malo pobrkao loncice,
Bosna i Hercegovina je razbijena onog trenutka
kada je razbijena i Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija ?
Ne moze istovremeno i islamska deklaracija i multikulturalna liberalna demokratija…

Odgovori

Ostavite komentar