Izetbegović o ocu: Borio se za povratak islama i uspio je - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Izetbegović o ocu: Borio se za povratak islama i uspio je

Predsednik Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović, rekao je u Sarajevu da je njegov otac Alija ostvario svoj veliki životni cilj, “povratak islama”.

Kao i opstanak svog bošnjačkog naroda, uprkos svim izazovima proteklih decenija, prenosi Index.hr.

“Alija Izetbegović je mladost proveo boreći se za stvar islama. Da se nađe prostor za tu veru… i mislim da je u tome uspeo. Prvo se borio da se sam islam vrati, da se razume na pravi način i nađe svoje mesto na istorijskoj i ideološkoj sceni, mislim da je tu pobednik”, rekao je sin Bakir Izetbegović, predsednik stranke koju je njegov otac utemeljio.

U izjavi novinarima na komemoraciji upriličenoj u povodm 16. godina od smrti prvog predsednika BiH nakon prvih višestranačkih izbora hvalio je očev doprinos u BiH.

“Borio se za opstanak svog naroda, bošnjačkog naroda, za opstanak zemlje, borio za ono što jeste ta zemlja kazavši jednom da ovo nije samo deo teritorija na Balkanu, nego da je BiH ideja da različite kulture i vere, identiteti, mogu živeti zajedno”, izjavio je predsednik SDA novinarima.

Bakir Izetbegović je rekao da njegov otac nijednu od ovih borbi za islam i Bošnjake te za BiH kao zemlju različitosti nije izgubio.

Ipk, on ističe da “ništa nije zauviek završeno”, pa je odgovornost Bošnjaka da se ta borba nastavi.

Bakir Izetbegović je razočaran činjenicom što ceo svet nije kao njegov otac.

Izvor:index.hr

Danas objavljeno

Ðukanović: Zatvoriti granice, zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti

M.

U Sloveniji devet preminulih, još 729 zaraženih

M.

Patrijarh Pavle dobija spomenik u Moskvi

M.

Ostavite komentar