"Izdvojeno 7,25 MILIONA KM" Šeranić poručio da Srpska nabavlja još 160.000 doza kineske vakcine - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Izdvojeno 7,25 MILIONA KM” Šeranić poručio da Srpska nabavlja još 160.000 doza kineske vakcine

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, nakon današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije rekao je da je Štab donio zaključak i zadužio IJZ da nabavi još 160.000 doza Sinofarm vakcine, za imunizaciju 80.000 ljudi.

Štab je izdvojio 7,25 miliona KM bez PDV. Štab je odobrio realizaciju ovih sredstava, sad Kompenzacioni fond treba da donese odluku o izdvajanju ovih sredstava – rekao je Šeranić.

Dodao je da jedna doza košta 45,36 KM, a dvije 90,72 KM bez PDV.

– U ovo su uračunati svi propratni troškovi. Trošak tereta ide na naručitelja vakcine. IJZ je zadužen da krene u realizaciju – rekao je Šeranić.

Dodaje je da je u Prijedoru, nažalost, izgubljeno preko 1.300 vakcina.

– Kod dobavljača imamo tu količinu vakcina i nema razloga za zabrinutost. Najoptimalnije vrijeme za revakcinaciju je od 21. do 28. dana. Odbacujem bilo kakve insinuacije da će se građani vakcinisati nekom drugom vakcinom – naglasio je Šeranić.

Prema njegovim riječima, Prijedor je opomena svim domovima zdravlja kako treba da se odnose prema ovom procesu.

– Iz Srbije je juče stiglo 10.000 doza, koja će danas biti upućena na kontrolu. Nakon toga će biti proslijeđene na teren. I dalje stoje najave da bismo nakon 23. aprila trebalo da dobijemo dodatnu količinu Fajzera i Astrazeneke iz Kovaks programa – rekao je Šeranić.

Danas objavljeno

Preminuo admiral Branko Mamula

M.

“Rusija je ozbiljna pretnja”

M.

Vučić: “Otvoreni Balkan” prilika za region

M.

Ostavite komentar