Izbušili rupu na zidu i kroz cijev pokušali krijumčariti drogu u tuzlanski zatvor - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Izbušili rupu na zidu i kroz cijev pokušali krijumčariti drogu u tuzlanski zatvor

Zatvorski stražari u Kazneno-popravnom zavodu Tuzla osujetili su dostavu droge za zatvorenike u Privrednoj jednici u centru grada.

Organizatori dostave paketa težine 300 grama, nakon razotkrivanja, prema saznanjima portala “Avaz”, smješteni su u samicu i protiv njih će biti provedena istraga.

Privredna jedinica Kozlovac je u sastavu KPZ-a Tuzla, ali se zatvorenici nalaze na uzvišenju iznad grada i tu se bave različitim vrstama aktivnosti kao što su, recimo, obrada zemljišta i rad u voćnjacima.

I ranije je bilo slučajeva kada se droga pronalazila u ćelijama, a ovoga puta dileri su otišli korak dalje te su vjerovatno pod okriljem noći izbušili rupu na zatvorskom zidu i kroz cijev dostavljali narkotička sredstva zatvorenicima.

Droga se u Privrednu jedinicu i ranije pokušavala prokrijumčariti, a zatvorski stražari su narkotička sredstva nalazili u prehrambenim namirnicama.

Očigledno da je to dobro uvezan sistem koji su razotkrili zatvorski stražari, a službenici Policijske uprave MUP-a TK su na potezu da utvrde ko je bio s druge strane debelog i visokog zatvorskog zida.

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar