Izbjegnite da radite sledeće stvari ako želite vezu s razvedenim muškarcem - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Izbjegnite da radite sledeće stvari ako želite vezu s razvedenim muškarcem

Od razvoda ljudima često ostanu razne frustracije koje mogu negativno da utiču i na buduće veze.

Your Tango prenosi iskustvo devojke koja je napravila nekoliko velikih grešaka kada je započela vezu s razvedenim muškarcem. Iz njenog primera mogli biste mnogo da naučite.

Ignorisanje njegovog mišljenja o deci

Vezu s muškarcem koji ima decu treba započeti s otvorenim kartama.

“Iako je rekao da želi decu, s vremenom su se stvari promenile, a ja sam ignorisala njegove signale. Imao je dvoje dece iz prvog braka, a onda je rekao da bi želeo jedno sa mnom. Ubrzo sam shvatila da je promenio mišljenje”, objašnjava devojka.

Umesto tumačenja znakova, trebalo bi da se suočite s problemom, naročito ako partner već ima decu. Korisno je već na početku saznati da li imate iste planove oko proširenja porodice.

Učestvovanje u svađi s bivšom suprugom

Pre nego što započnete vezu s razvedenim muškarcem, trebalo bi da proverite kakve su njegove emocije prema bivšoj ženi.

“Imala sam osećaj da sam deo njihove veze. Stalno bi pričao o njoj. To izazove veliku napetost, a onda se odražava na kvalitet naše veze i donosi stres”, navodi devojka u svojoj ispovesti.

Foto: depositphoto/AndrewLozovyi

Ovakve situacije mogu da se izbegnu ako partner samostalno rešava problem iz prošlosti.

Brza odluka o zajedničkom životu

Pre nego što spakujete kofere, treba da procenite da li vredi da provedete ostatak života s takvom osobom. Bolje da sve opcije budu otvorene, nego da donesete konačnu odluku koja će da izazove kajanje.

“Kada smo odlučili da započnemo zajednički život, preuzeli smo puno novih uloga. Preuzela sam odgovornost za kuću i poželela da upoznam njegovu decu. Ipak, nismo provodili više vremena zajedno, što je donelo dodatni stres”, objašnjava ona.

Nekada je odvojeni život puno bolji za vezu. Zajednički život podrazumeva niz novih uloga, a mnogi ljudi nisu spremni za velike promene.

Razlike u finansijskom statusu


Provera materijalnih mogućnosti je ta koja treba da odredi možete li da uživate u zajedničkoj zabavi.

“Imao je slabija primanja, a morao je da plaća alimentaciju. To je ograničilo broj aktivnosti pogodnih za zajedničko uživanje. Htela sam više da putujem, pa sam na putovanja odlazila sama. Platila bih samo kada bi hteo da krene sa mnom”, navodi devojka.

Muškarci su nekada vrlo osetljivi kada je reč o primanjima, pa im ponos ne dopušta da žena plaća umesto njih. Kada su primanja partnera približna, onda je i manje problema zbog novca.

Foto: depositphoto/alebloshka

Manjak kvalitetnog vremena

Dogovor oko zajedničkog vremena mora da bude postignut. Kada muškarac ima obaveza oko dece iz prvog braka i problema koji se nastavljaju nakon razvoda, partnerka nekada pomisli da gubi vreme s njim.

“Bio je to veliki izazov jer je partner radio noćnu smenu. Vikendom je želeo da bude s decom, pa smo puno slobodnog vremena proveli odvojeno”, objašnjava devojka.

Deca jesu prioritet, ali se loša organizacija vremena odražava na kvalitet veze nakon razvoda.

Danas objavljeno

Izbor najboljih svjetskih albuma 2021. godine: Organski zvuk olovnih vremena

Vanja A

Kako se Lejdi Gaga izvukla iz pakla droge?

Vanja A

Najkraći let na svijetu traje 53 sekunde, a avion prima samo osam putnika

Vanja A

Ostavite komentar